Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την άνοιξη ξεκινάει η διέλευση λεωφορείων από τον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία

Κοινοποίηση

“Αυτή την άνοιξη από τον συνοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία μπορεί να αρχίσουν να κυκλοφορούν λεωφορεία που θα μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας”, ανακοίνωσε ο Νομάρχης του Νομού Κάρτζαλι Ιλία Ιλίεφ. Ο ίδιος μίλησε με τον συνάδελφό του από την Κομοτηνή που επίσης υποστήριξε την ιδέα. Ο Ιλία Ιλίεφ πιστεύει πως η κυκλοφορία των λεωφορείων θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού από τις δύο πλευρές των συνόρων.
„Παραμένει να υπογραφεί μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών με την οποία θα επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων από τον συνοριακό σταθμό”, δήλωσε ο Ιλία Ιλίεφ και πρόσθεσε πως θα παραμείνει ο περιορισμός για την κυκλοφορία οχημάτων πάνω των 3,5 τόνων. Το πρόβλημα είναι πως η πόλη Κάρτζαλι δεν έχει περιφερειακή οδό, κι αν από τον συνοριακό σταθμό επιτραπεί η διέλευση των φορτηγών, τα βαριά οχήματα θα πρέπει να περνούν από το κέντρο της πόλης, πράγμα το οποίο θα επιβαρύνει την ούτως ή άλλως έντονη οδική κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αυτή τη στιγμή εξετάζεται και η δυνατότητα διεύρυνσης του συνοριακού σταθμού, ο οποίος πέρσι ήταν ο δεύτερος μετά τον σταθμό Κούλατα-Προμαχών όσον αφορά τον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
ΠΗΓΗ: grreporter.info
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα