Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Tips για να κλείσεις φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

Κοινοποίηση


Έντεκα τρόποι για να μειώσεις το κόστος τους 
Το ταξίδι είναι σίγουρα ένα ακριβό χόμπι. Γνωρίζοντας, ωστόσο, τα μυστικά του μπορείς να μειώσεις το κόστος του στα επιθυμητά επίπεδα. Παρακάτω, θα βρεις έξυπνα tips που θα σου εξασφαλίσουν σίγουρα την χαμηλότερη δυνατή τιμή στα αεροπορικά σου εισιτήρια.
1. Έχε το νου σου στα social media. Όλες οι εταιρείες ανακοινώνουν τις προσφορές τους στους λογαριασμούς τους στα facebook, twitter και instagram ως επί το πλείστον.
2. Κάνε την κράτηση 7 εβδομάδες νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η περίοδος που θα επιτύχετε την καλύτερη και οικονομικότερη τιμή. Αν το αφήσεις τελευταία στιγμή σίγουρα η τιμή θα εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ αν το κλείσεις αρκετά νωρίτερα, μπορεί να μην έχουν προγραμματιστεί ακόμη οι ειδικές τιμές.
3. Προτίμησε η αναχώρηση αλλά και η επιστροφή να είναι μεσοβδόμαδα. Εάν το πρόγραμμά σου είναι ευέλικτο, επίλεξε μέρες όπως Τρίτη και Τετάρτη, καθώς είναι οι μέρες που τα αεροπλάνα έχουν τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε θέσεις και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι αεροπορικές να ρίξουν τις τιμές τους, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν fully booked πτήσεις.
4. Ταξίδεψε ανήμερα των γιορτών. Αν το ταξίδι σου είναι προγραμματισμένο για κάποια εορταστική περίοδο, προτίμησε να το πραγματοποιήσεις ανήμερα της εορτής π.χ. Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Οι τιμές είναι πολύ φτηνότερες από ό,τι την περίοδο γύρω από τις συγκεκριμένες μέρες.
5. Κλείσε το εισιτήριό σου απευθείας με την αεροπορική εταιρεία που θέλεις να ταξιδέψεις. Όπως συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία, άλλωστε, οι καλύτερες τιμές εισιτηρίων επιτυγχάνονται απευθείας με τη μηχανή κρατήσεων της αεροπορικής.
6. Δήλωσε συμμετοχή στο newsletter των αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρεσαι. Θα είσαι ο πρώτος που θα μαθαίνεις τα νέα τους και κατά συνέπεια και τις προσφορές τους. Πολλές φορές μάλιστα ανακοινώνουν promo τιμές που αγγίζουν το -20/ 50% της αρχικής τιμής των εισιτηρίων.
7. Έχε το νου σου για νέους προορισμούς. Κάθε φορά που μία αεροπορική συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά της κάποιον νέο προορισμό, συνήθως προσφέρει χαμηλές τιμές έτσι ώστε να προωθήσει το νέο «προϊόν» της.
8. Πάντα να καθαρίζεις τα cookies του υπολογιστή σου. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μπορούν να εντοπίσουν πόσες φορές έχεις κάνει αναζήτηση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που αναζητάς και έτσι να μην σου εμφανίζουν τις μειωμένες τιμές.
9. Προτίμησε τα μικρά αεροδρόμια. Σίγουρα, θα ήθελες να φτάσεις απευθείας στο κεντρικότερο αεροδρόμιο του προορισμού σου. Ωστόσο, αν επιλέξεις κάποιο απομακρυσμένο σίγουρα θα κερδίσεις χρήματα, καθώς τα εισιτήρια για τα συγκεκριμένα κοστολογούνται λιγότερο. Ωστόσο, τσέκαρε ότι σε συμφέρουν οικονομικά και τα τοπικά μέσα για τη μεταφορά σου από εκεί στο κέντρο της πόλης.
10. 24 ώρες μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία μέρα, γι’ αυτό έχε κατά νου ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σου δίνουν το περιθώριο των 24 ωρών για να ακυρώσεις (ή να επαναλάβεις σε φθηνότερη τιμή την κράτηση) σε περίπτωση που έχεις εντοπίσει μία καλύτερη τιμή.
11. Επίλεξε τη θέση σου αργότερα ή και καθόλου. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες σε χρεώνουν σε περίπτωση που θέλεις να δηλώσεις προτίμηση της θέσης όταν πραγματοποιείς online την κράτησή σου.
greekguide.com
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα