Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βελτιώνεται ο καιρός σε Ξάνθη και Κομοτηνή – «Παγίδες» οι δρόμοι λόγω του παγετού

Κοινοποίηση


Αισθητή βελτίωση παρουσιάζουν οι καιρικές συνθήκες στη Θράκη από το πρωί, καθώς επικρατεί ηλιοφάνεια, ωστόσο οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές.
Το χιόνι που έπεφτε μέχρι και τα μεσάνυχτα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη αφήνει σήμερα το πρωί πίσω του παγωμένους δρόμους-παγίδες για οδηγούς και πεζούς, αφού σε πολλά σημεία μέσα στις πόλεις αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης δεν έχει πέσει αλάτι, με συνέπεια ο παγετός να είναι έντονος.
Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή, αλλά η διέλευσή της χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα από το ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης μέχρι και το συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, όπου η αστυνομία συνιστά τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Οι δήμαρχοι και οι υπηρεσίες των ορεινών Δήμων Αρριανών και Ιάσμου στη Ροδόπη καθώς και των Δήμων Μύκης και Τοπείρου στην Ξάνθη, αλλά και οι κεντρικοί δήμοι Κομοτηνής και Ξάνθης, έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς στα πιο δυσπρόσιτα σημεία τους και να μην αποκλειστούν χωριά, ιδιαίτερα στις περιοχές του Εχίνου, του Κέχρου και της Οργάνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα