Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βραβεύτηκε ο Χρήστος Κούτρας από την Ξάνθη ως «Αγρότης της Χρονιάς» (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


Το βραβείο του «Αγρότη της Χρονιάς» έλαβε και επισήμως το Σάββατο ο Χρήστος Κούτρας από την Ξάνθη, κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Agrenda. 
Ο Χρήστος Κούτρας υπενθυμίζεται ότι ανακηρύχθηκε «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2016, είναι 41 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του µε τη γεωργία το 1995 σταδιακά µε βαµβάκι, καλαµπόκι, σιτάρι, ηλίανθο και ελαιοκράµβη, ενώ το 2009 έστρεψε το ενδιαφέρον του στα δενδρώδη.
Στην αρχή έβαλε 28 στρέµµατα µε µήλα και µετά προστέθηκαν 15 στρέµµατα µε βερίκοκα, 40 µε ρόδια, 10 µε αχλάδια και 11 µε ακτινίδια, µε πλήρη αντιχαλαζική προστασία, ενώ η συνολική επένδυση σε χώρους αποθήκευσης 200 τ.µ., ψυκτικούς θαλάµους 170 τόνων κι ένα διαλογητήριο συνολικής επιφάνειας 130 τ.µ, έχει φτάσει ήδη στα 500 χιλ. ευρώ.




«Αυτό που µε έσπρωξε να µπω στη δενδροκοµία, ήταν ότι µε τις µεγάλες καλλιέργειες δεν έµενε µεροκάµατο. Μόνο η δουλειά. Οι δενδρώδεις είναι πολύ πιο κερδοφόρες, αν και, για να πούµε την αλήθεια, έχουν περισσότερη δουλειά, ειδικά στη συγκοµιδή ή το κλάδεµα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δυναµικός και πολυσυλλεκτικός Χρήστος Κούτρας, τον οποίο η Agrenda επισκέφθηκε στην εκµετάλλευσή του στο Κουτσό Θράκης. Με σύγχρονη αντίληψη για τη γεωργία, ο κ. Κούτρας δίνει µεγάλο βάρος στα τεχνολογικά µέσα, για να κάνει πιο εύκολη και αποδοτική του δουλειά του και έτσι έχει αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επιχείρησή του. «∆ιαθέτω τρεις ελκυστήρες και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισµό για τη φροντίδα των καλλιεργειών µου, ενώ έχω και µια βαµβακοσυλλεκτική», εξηγεί και προσθέτει ότι «για µένα έχει σηµασία να ανανεώνεις συχνά τον εξοπλισµό σου».
Μήνυμα Κοντού! 
Το δικό του μήνυμα για την βράβευση του Χρήστου Κούτρα έστειλε ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης, που διετέλεσε και Υπουργός Γεωργίας στο παρελθόν, κος Αλέξανδρος Κοντός. 
“Σε μια περίοδο γενικευμένης απαισιοδοξίας και έντονου προβληματισμού για την πορεία διάλυσης της ελληνικής γεωργίας, ελπίδα μας δίνει η περίπτωση του Χρήστου Κούτρα, από το Κουτσό Ξάνθης, που βραβεύθηκε χθες “καλύτερος αγρότης της χρονιάς”, σε σχετική εκδήλωση της Αgrenda στην Πιερία. 

Ο Χρήστος ασχολείται με δενδρώδεις καλλιέργειες, έχει δημιουργήσει σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους για τα προϊόντα του και λειτουργεί υποδειγματικά στη δραστηριότητα του. Ήμουν χθες στην σχετική εκδήλωση και ομολογώ πως αισθάνθηκα χαρά και συγκίνηση που ένας νέος άνθρωπος από την πατρίδα μου τα έχει πάει τόσο καλά σε τόσο δύσκολες συνθήκες.  Συγχαρητήρια Χρήστο, είμαστε υπερήφανοι για εσένα” αναφέρει χαρακτηριστικά. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα