Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Βροχή» τα λουκέτα σε ακατάλληλα ασανσέρ της Ξάνθης – Αντιδράσεις από πολίτες

Κοινοποίηση


-Τέθηκε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να εξηγεί την νομοθεσία 
-Εξετάζεται τρόπος να διεκδικήσει η ΚΕΔΕ κεντρικά παράταση για την έκδοση των πιστοποιητικών 
Διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το σφράγισμα ανελκυστήρων σε οικοδομές της Ξάνθης που δεν πληρούν τις κατά τον Νόμο προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας, κλήθηκε να δώσει ο Δήμαρχος κος. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας. 
Μετά από σχετική ερώτηση της Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα εξηγώντας πως ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των ανελκυστήρων, αλλά εξετάζει τους σχετικούς φακέλους των οικοδομών που διαθέτουν ασανσέρ και το εάν αυτοί έχουν πιστοποιητικό ασφαλούς λειτουργίας. “Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία. Ο δήμος ελέγχει τους φακέλους και εάν υπάρχει πιστοποιητικό ασφαλούς λειτουργίας” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος, εξηγώντας πως η τελευταία παράταση για την έκδοση των πιστοποιητικών έληξε στις 31/12/2012. 
“Έχουν ενημερωθεί όλοι προφορικά και εγγράφως για να συμπεριλάβουν στους φακέλους τα πιστοποιητικά” πρόσθεσε ο κος Δημαρχόπουλος, εξηγώντας ότι κάποιοι εκ των πολιτών έχουν ανταποκριθεί και προσκόμισαν τα πιστοποιητικά, κάποιοι αδιαφόρησαν ή αμέλησαν ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν αδυναμία να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ανελκυστήρων ώστε να βγάλουν τα πιστοποιητικά.  “Ο Δήμος αναζήτησε τρόπο ώστε όσοι δήλωσαν αδυναμία να μπορέσουν να πάρουν παράταση και ζητήθηκε μάλιστα και από την Νομική Υπηρεσία γνωμοδότηση” συμπλήρωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι και η Νομική Υπηρεσία αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να δοθεί παράταση από τον Δήμο. 
Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω κος Δημήτρης Μπένης ζήτησε από τον Δήμαρχο να υπάρξει παρέμβαση κεντρικά μέσω της ΚΕΔΕ ώστε να δοθεί μια ακόμη παράταση, με τον κ. Δημαρχόπουλο να απαντά πως το ζήτημα τέθηκε και στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη και ότι ήδη υπάρχουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να σφραγίζουν ανελκυστήρες σε οικοδομές της Ξάνθης που δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό ασφαλείας, κίνηση ωστόσο που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς των πολιτών. Ωστόσο όπως ανέφερε ο κος Δημαρχόπουλος “ακόμη και σε περίπτωση που σφραγίστηκε ασανσέρ οι ένοικοι κατάφεραν να βρουν το πιστοποιητικό και να το προσκομίσουν, ενώ και σε περιπτώσεις όπου υπήρχε άμεση κοινωνική ανάγκη υπάλληλοι του Δήμου συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση”.  
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα