Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Βραβεύτηκαν μαθητές πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν σε Σχολές (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


-Ο Σύλλογος Πολυτέκνων του Νομού έκοψε την πίτα του το απόγευμα της Δευτέρας 
Μαθητές πολυτέκνων οικογενειών που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να περάσουν σε Πανεπιστήμια, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, βραβεύτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Πολυτέκνων του Νομού. 
Πρόκειται για συνολικά 33 μαθητές οι οποίοι έλαβαν ως συμβολική ανταμοιβή για τους κόπους τους ένα χρηματικό δώρο από τον Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ παράλληλα δέχθηκαν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, αλλά και ευχές για καλή σταδιοδρομία και πρόοδο. 
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ξάνθης επέλεξε να συνδυάσει και φέτος την τελετή βράβευσης των μαθητών με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Της τελετής χοροστάτησε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία του εθίμου της βασιλόπιτας ενώ ευχήθηκε στους μαθητές που κατάφεραν να περάσουν σε διάφορες Σχολές της χώρας καλή επιτυχία στις σπουδές τους. 
Πέραν της βασιλόπιτας, στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν μικρά τσουρεκάκια σε ένα εκ των οποίων υπήρχε κρυμμένο το φλουρί. Τυχερό ήταν ένα από τα μικρά μέλη του Συλλόγου, ένας ανήλικος μαθητής Δημοτικού που βρήκε το φλουρί με τον Μητροπολίτη να τον επιβραβεύει δίνοντάς του χρήματα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τα δεκάδες μέλη του Συλλόγου που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση ενώ παράλληλα και αυτός με την σειρά του έδωσε τις ευχές του στους πρωτοετείς φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες του Νομού και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνούν τα τελευταία χρόνια οι πολύτεκνοι που καλούνται παράλληλα να σπουδάζουν τα παιδιά τους και να καλύπτουν τα έξοδά τους.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα