Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Διδυμότειχο στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Η Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου έζησε στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σε μια “Βραδιά Ιστορίας” από τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ . 
Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βραδιές Ιστορίας», διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στην Ιερά και Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τιμώντας τα 120 χρόνια από την ανέγερση του κτιρίου της Σχολής. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρακικών Μελετών του Δήμου Διδυμοτείχου με κεντρικό ομιλητή τον Θρακιώτη λόγιο (Θεολόγο, Εκκλησιαστικό Ιστορικό και Νομικό) κ. Ιωάννη Ελ. Σιδηρά. 
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και απρόσμενα πολυπληθής και ο ομιλητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που και μετά τη λήξη της εκδήλωσης παρέμενε στις θέσεις του και έδειχνε έκδηλα το ενδιαφέρον και τη θέρμη που το διακατέχει για τη Μητέρα Εκκλησία. 
Στην εκδήλωση παρέστη ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Απόστολος Πορτοκαλίδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διδυμοτείχου κ.Ιωάννης Τοπαλούδης και κ.Δημήτριος Κεσόγλου, ο εκπρόσωπος του «Ευγενιδείου» Κέντρου Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου κ.Αθανάσιος Σίμογλου, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων της πόλης. 
Το ζεστό και φιλόξενο χώρο του Κέντρου Θρακικών Μελετών κατέκλυσε πλήθος κόσμου και παρακολούθησε την εκδήλωση, και βέβαια οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ», τα μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, που διοργάνωσε την εκδήλωση. 
Η τηλεοπτική κάλυψη πραγματοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “R Channel” Θράκης, ενώ πριν ελήφθησαν πλάνα από την πόλη, το κάστρο και τους τοπικούς ναούς, για να προβληθούν συνολικά στο τηλεοπτικό κοινό της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. 
Οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ» ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το σημαντικό και εξαιρετικό προσκεκλημένο μας, κ.Ιωάννη Σιδηρά που με το γλαφυρό λόγο του μας έφερε να ζήσουμε μία «Βραδιά Ιστορίας» στον παλμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον τηλεοπτικό σταθμό “R Channel” για την κάλυψη της εκδήλωσης και την προβολή του τόπου μας, το Δήμο Διδυμοτείχου για τη διάθεση του χώρου στο Κέντρο Θρακικών Μελετών και των απαιτούμενων υλικών, καθώς και τους ειδικούς επί του ήχου και της εικόνας κ.Σωτήριο Μάρκου (mobilesoundfactory.gr) και κ.Ευάγγελο Κομνηνάκη (Φωτο-Κομνηνάκη) για τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους του παρισταμένους που με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους, τίμησαν την εκδήλωση και τους καλούμε να πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου με τον ίδιο ρυθμό και τη ζέση για την ιστορία και τον τόπο μας. 
«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» 
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα