Διδυμότειχο: Περισσότεροι από 440 μαθητές πέρασαν από το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

Διδυμότειχο: Περισσότεροι από 440 μαθητές πέρασαν από το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης


Περισσότεροι από 440 μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Διδυμοτείχου συμμετείχαν στο «Λούνα παρκ της ανακύκλωσης» που διοργάνωσε ο τοπικός δήμος σε συνεργασία με τη ΔΙΑΜΑΘ Α.Ε. την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων της ΑΜΘ.

Τα παιδιά συμμετέχοντας σε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια , ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ποια είναι και ποια δεν είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και τους λόγους που θα πρέπει να ανακυκλώνουμε. Άλλωστε στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν και να μάθουν για τα υλικά και συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν, την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, που μπορεί να γίνει κάνοντας μικρές και απλές κινήσεις στη διαλογή των απορριμμάτων μέσα στα σπίτια τους.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για το Λούνα πάρκ, έπαιξαν, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και συζήτησαν με τους υπεύθυνους, οι οποίοι τους έδιναν οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν πριν φτάσουν οι συσκευασίες στους μπλέ κάδους και ότι θα πρέπει να μεταδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών σε φίλους και γνωστούς.

«Σκοπός είναι η καλλιέργεια ανακυκλωτικής συνείδησης στα σημερινά παιδιά και μελλοντικούς καταναλωτές» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιάννη Τοπαλούδης, ενώ από την πλευρά του υπεύθυνος του προγράμματος Γιάννης Δρομπίλας, σημείωσε ότι πολλοί μαθητές είναι ήδη ενημερωμένοι. Σημειώνεται ότι σήμερα το «Λούνα πάρκ» θα στηθεί στο Σουφλί.
ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال