Η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης για το ασφαλιστικό-φορολογικό

Η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης για το ασφαλιστικό-φορολογικό


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν όλο και περισσότερο «αίμα» από τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καμώνεται πως αντιστέκεται στις απαιτήσεις τους. Η κατάληξη είναι φυσικά γνωστή, αφού η κατεύθυνση της υποταγής είναι δεδομένη και για τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και για τις προηγούμενες. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις αντιθέσεις ΔΝΤ/ΗΠΑ και ΕΕ/Γερμανίας για το άμεσο και απώτερο μέλλον των συμφερόντων τους στη χώρα μας.

Η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής αφορά το δικαίωμα σε ασφάλιση-σύνταξη για το σύνολο του λαού, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού με το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε εθνική (384 € για 20 χρόνια και 345 € για 15ετία) και σε ανταποδοτική με ποσοστό αναπλήρωσης στο 40%(!) θα επιφέρει δραματικές μειώσεις σ’ όλες τις συντάξεις. Άμεσα θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ και τα μερίσματα. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Παράλληλα μια νέα φοροληστεία ανακοινώθηκε με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και τους φόρους σε καύσιμα, τηλέφωνα, ρεύμα, εισιτήρια κ.ά. Την επιδρομή αυτή συμπληρώνουν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές άμεσης φορολόγησης και η μείωση του αφορολόγητου, καθώς και η κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών. 

Η πολιτική αυτή φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων την ώρα που προετοιμάζεται ένα ακόμα μνημόνιο αφού ο λογαριασμός και πάλι «δεν θα βγει». Οι εναλλαγές στο ρόλο του «καλού» και του «κακού» για ΔΝΤ και ΕΕ απλά δείχνουν τα αδιέξοδα της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος. Αδιέξοδα που οδηγούν σε βαθύτερη υποταγή και εξάρτηση, αλλά και σε κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής στις εξελίξεις της Μ. Ανατολής, όπως καταδεικνύεται και από την ναυτική παρουσία των αμερικανο-ΝΑΤΟικών στο Αιγαίο που σαν επικυρίαρχοι αλωνίζουν με πρόσχημα το προσφυγικό.

Κι ενώ κουαρτέτο, κεφάλαιο και κυβέρνηση διαμορφώνουν το κλίμα στη βάση των δικών τους ταξικών συμφερόντων, το μαζικό λαϊκό κίνημα με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας έχει τεθεί σε κατάσταση αδράνειας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλο και απομακρύνουν την 48ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της τουφεκιάς στις μέρες της ψήφισης. Τη λογική της 48ωρης απεργίας… όταν κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ακολουθεί και το ΠΑΜΕ, παρά τα βροντερά λόγια για «ταξική αναμέτρηση», σιγοντάροντας στην αγωνιστική αδράνεια του κινήματος.

Είναι φανερό ότι χρειάζεται να ξαναπιαστεί το νήμα των αγώνων από εκεί που εσκεμμένα απ’ τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία αφέθηκε. Αυτό είναι έργο των ταξικών και αγωνιστικών σχημάτων και συνδικαλιστών. Άμεσα να τεθεί το ζήτημα της οργάνωσης της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, με τους φορείς της επίθεσης. Άμεσα να δυναμώσει η πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση των μαζικών εργατοϋπαλληλικών αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά-φορολογικά μέτρα και συνολικά στη μνημονιακή πολιτική. Να μπει τέρμα στη πρακτική της αναμονής στο όνομα της κήρυξης μια απεργίας την τελευταία στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα! 
Για να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال