Ισοβίτης νοσοκόμος-δολοφόνος ίσως ευθύνεται για 200 θανάτους ασθενών

Ισοβίτης νοσοκόμος-δολοφόνος ίσως ευθύνεται για 200 θανάτους ασθενών


Ο 39χρονος "Άγγελος του Ελέους" Νιλς Χ. σκότωνε τους ασθενείς του με αζμαλίνη

Αν τελικά αποδειχθούν πραγματικότητα οι υποψίες των αρχών – πολύ βάσιμες έως τώρα – τότε ο 39χρονος Γερμανός νοσοκόμος Νιλς Χ. θα μείνει στην ιστορία ως ο Αγγελος του Ελέους με τα περισσότερα θύματα. 

Ο πρώην νοσοκόμος έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για δύο δολοφονίες αλλά έχει αναλάβει την ευθύνη και για πολλές άλλες, Πλέον θεωρείται ύποπτος για τουλάχιστον 24 φόνους, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές του Όλντεμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία.

Από τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν μετά την εκταφή 77 σορών, στις 24 από αυτές εντοπίστηκε η ουσία που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος Νιλς Χ. για να σκοτώνει τα θύματά του, τους ασθενείς που είχε αναλάβει να φροντίζει, η αζμαλίνη. Οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων επτά θυμάτων.

Συνολικά θα πρέπει να εξεταστούν περισσότερα από 200 πτώματα και η διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολλούς μήνες. 

Ο Νιλς Χ. καταδικάστηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο ασθενών. Βρισκόταν ήδη στη φυλακή, αφού είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7,5 ετών για απόπειρα δολοφονίας. 

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες σε βάρος του 39χρονου τον Ιανουάριο του 2014 αφού ο τελευταίος ομολόγησε σε έναν ψυχίατρο ότι έχει διαπράξει περίπου πενήντα φόνους. Στα τέλη του ίδιου έτους ο Νιλς Χ. είπε στον ψυχίατρο που τον εξέταζε ότι διέπραξε 30 φόνους και 60 απόπειρες. 

Στην απολογία του, στη δίκη του στο Όλντεμπουργκ ο νοσοκόμος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων δηλώνοντας ότι "λυπάται ειλικρινά" για τις πράξεις του. Υποστήριξε μάλιστα ότι στόχος του, όταν χορηγούσε τις ενέσεις στους ασθενείς, ήταν να τους οδηγήσει στο κατώφλι του θανάτου ώστε μετά να αποδείξει τις ικανότητές του και να τους επαναφέρει στη ζωή. Ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό ήταν η "ανία" που αισθανόταν.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال