Η καριόκα της Ξάνθης ταξίδεψε στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (+ΦΩΤΟ)

Η καριόκα της Ξάνθης ταξίδεψε στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (+ΦΩΤΟ)


Στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας βρέθηκε η Ξάνθη καθώς αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, εφοδιασμένη μάλιστα με καριόκες από την περιοχή, ταξίδεψε για να δώσει το παρών. 

Σε σχετική ανακοίνωση για την δράση αναφέρονται τα εξής: 
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης αισθάνεται πλήρη ικανοποίηση και συγκίνηση που παραβρέθηκε στο λίκνο του πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου. Σε ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο γεγονός η Καριόκα Ξάνθης είχε την τιμητική της, όντας το γλυκό του καθιερωμένου δείπνου που κάθε 4 χρόνια γίνεται την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην αρχαία Ολυμπία ήταν μαγική καριόκα Ξάνθης.

Η Καριόκα Ξάνθης πήρε άριστες κριτικές απ’ το σύνολο των εκλεκτών προσκεκλημένων όλης της γης. Ο Πρόεδρος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κάλφας Σπύρος και ολόκληρη η αποστολή των ζαχαροπλαστών, του ολυμπιονίκη ρομποτικής Βασίλη Κόκκινου και των υπηρεσιακών παραγόντων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αισθάνεται ικανοποίηση και συγκίνηση σφίγγοντας τα χέρια των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και από τις εντυπώσεις που άφησε το μαγικό γλυκό της πόλης μας, η Καριόκα Ξάνθης. Το περίφημο γλυκό εντυπωσίασε τους υψηλούς προσκεκλημένους καθώς προσφέρθηκε σε καλαίσθητες συσκευασίες για τις οποίες φρόντισε το Επιμελητήριο και συνοδευόταν από έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό που αφορά την Ξάνθη καθώς και δύο DVD που ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη, δύο ομάδες ξανθιωτών. Η μία με επικεφαλής τον Γιώργο Κωτούλα το οποίο περιείχε τον Ζεϊμπέκικο χορό και η δεύτερη με επικεφαλής τον κ. Τάσο Συμεωνίδη το οποίο περιείχε το παιδικό τραγούδι με τίτλο «Ο μαύρος και ο κλόουν» το οποίο τραγουδά η μικρή Αναστασία Συμεωνίδου.

Το έντυπο υλικό και τα DVD υπήρχαν σε τρείς γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά καθώς και ο πάπυρος που συνόδευε όλα τα δώρα των επισκεπτών από το Επιμελητήριο Ξάνθης, περιείχε στο κείμενο ένα θερμό καλωσόρισμα στους υψηλούς επισκέπτες στο λίκνο του πολιτισμού της χώρας μας και ευχόταν καλή επιτυχία στη διοργανώτρια χώρα Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο).

Το γλυκό της μαγικής καριόκας, το τουριστικό υλικό και τα αναμνηστικά δόθηκαν και στους δύο μεγαλύτερους σταρ της Κίνας που συνοδεύονταν από δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και οι οποίοι παραβρέθηκαν στην τελετή της Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, ζαχαροπλάστες και σε όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και στέφθηκε με επιτυχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας για την υποδοχή αλλά και τη συνεχή παρουσία και διευκόλυνση που μας παρείχαν με κάθε τρόπο.

Ευχαριστούμε την αποστολή της Βραζιλίας, τον Υπουργό Αθλητισμού, τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα, την γραμματέα της Πρεσβείας κα. Βουρνά και ολόκληρη την αποστολή του Ρίο, για την συγκινητική και ζεστή υποδοχή που μας παρείχαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες πολιτικούς που παραβρέθηκαν στο δείπνο και οι οποίοι ως καλοί πρεσβευτές παρουσίασαν με ενθουσιασμό σε όλους τους ξένους υψηλούς επισκέπτες και τα τηλεοπτικά δίκτυα την καριόκα Ξάνθης, την προέλευση του ονόματος της, την ιστορία της αλλά και τον σκοπό που είχε η αποστολή του Επιμελητηρίου Ξάνθης. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η μεγάλη καριόκα 383 κιλών που παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης, σε μικρό χρονικό διάστημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ο στόχος και η αποστολή στην παγκόσμια διοργάνωση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με ενθουσιασμό αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το περίφημο γλυκό της Ξάνθης, η Καριόκα Ξάνθης να κατακτήσει όλους τους στόχους και τον υψηλό δείκτη που βάλαμε, να καταστεί η καριόκα Ξάνθης παγκόσμιο γλυκό.


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال