Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 50χρονος παιδόφιλος για αποπλάνηση ανηλίκων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 50χρονος παιδόφιλος για αποπλάνηση ανηλίκων


Συνελήφθη 50χρονος παιδόφιλος, που κατηγορείται για τα κατ' εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών μέσω  διαδικτυακής επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, ο 50χρονος προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το 2013.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, προέτρεπε την κόρη της να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση. Παράλληλα, ο δράστης μοίραζε τις καταγραφές αυτές και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. Από έρευνα που έγινε στην οικία του και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου μοίρασε σε έτερους χρήστες του προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και κάρτα μνήμης, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال