Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για τον ξαφνικό θάνατο στην Ηλεκτρονική Αθηνών

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για τον ξαφνικό θάνατο στην Ηλεκτρονική Αθηνών


Ανακοίνωση για το ξαφνικό λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών, που είχε ως συνέπεια να μείνουν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. 

Σε αυτή επισημαίνονται τα εξής: "με την παρούσα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για το νέο «λουκέτο» στην αγορά, αυτή την φορά στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ» που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 47 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους συνολικά 450 εργαζόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης μας.

Οι προσπάθειες που κάναμε  ως διοίκηση,  δυστυχώς  είχαν απέβη άκαρπες,  περιμέναμε με αγωνία  το αποτέλεσμα της τριμερήςσυμφιλιωτικής συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, αφενός μεν για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης  αφετέρου δε για να προστατευθούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν είχε κανένα αποτέλεσμα διότι η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και προτίμησε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την ίδια ώρα στο ΕΒΕΑ.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν πρέπει να δημιουργήσει κανέναν απολύτως εφησυχασμό στους εργαζόμενους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να ελέγξουν όλη την συμπεριφορά της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα, σε συνεργασία πάντα  με το Υπουργείο, την ΓΣΕΕ και την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος,  προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους".
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال