Ξύλο μεταξύ φοιτητών του ΔΠΘ και διώξεις στην Εισαγγελία - Αντίδραση από το ΚΚΕ (μ-λ)

Ξύλο μεταξύ φοιτητών του ΔΠΘ και διώξεις στην Εισαγγελία - Αντίδραση από το ΚΚΕ (μ-λ)


Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ξάνθη, σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με φοιτητές να καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση και την υπόθεση να καταλήγει στην Δικαιοσύνη. 

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα φοιτητών κατηγορείται πως επιτέθηκε σε φοιτητή του ΔΠΘ λόγω προσωπικών διαφωνιών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή και να τραυματιστούν δύο φοιτητές που κατέληξαν στο Νοσοκομείο. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος φοιτητών από την Εισαγγελία με την υπόθεση να παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Από την μεριά του ωστόσο το ΚΚΕ (μ-λ) προσδίδει πολιτική χροιά στην υπόθεση και εξέδωσε ανακοίνωση για τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των φοιτητών. 

Σ' αυτή αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις μηνύσεις και δικαστικές διώξεις (σε βαθμό κακουργήματος) με αβάσιμες κατηγορίες, φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής της πόλης μας, οι οποίες τείνουν να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά. Οι διώξεις αυτές αποτελούν στην ουσία δίωξη της συνδικαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης, αφού έρχονται σαν αποτέλεσμα της πρόσφατης πάλης των φοιτητών ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στην καθηγητική αυθαιρεσία και σε φασιστικές προκλήσεις (που συνδέονται μεταξύ τους). 

Εντάσσονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής που επιβάλλεται συνολικά από τις δυνάμεις του συστήματος. Μιας πιο αντιδραστικής στροφής στα πολιτικά πράγματα που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ιδιαίτερη έκφραση στην αντιμετώπιση των προσφύγων και πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας. Στην πόλη μας αποτυπώθηκε πρόσφατα με συλλήψεις για αφισοκόλληση, και στο Πολυτεχνείο με την προσπάθεια αναίρεσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η μόνη απάντηση σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις είναι ο μαζικός, συλλογικός αγώνας, που αρνείται τη λογική του συμβιβασμού και ξεπερνά την αντίληψη του «συμβολικού». Ο αγώνας ενάντια στην επίθεση του συστήματος που πλήττει όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και το φασισμό που είναι η πιο σκοταδιστική εκδήλωση αυτού του σάπιου συστήματος που ζούμε. Αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και για την υπεράσπιση της συλλογικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. 

Αυτή την απάντηση πρέπει να δώσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η νεολαία και ο λαός της πόλης μας με στόχο την άρση όλων των κατηγοριών και το σταμάτημα των διώξεων των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال