Ανέστης Αντωνιάδης: Η αποκαθήλωση των σκιωδών παπατζήδων!

Ανέστης Αντωνιάδης: Η αποκαθήλωση των σκιωδών παπατζήδων!


Χαίρετε,

η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η παραπληροφόρηση μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ του κέντρου και της περιφέρειας, δηλητηριάζουν, τρομοκρατούν και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.

Βλέποντας και μελετώντας τα πραγματικά στοιχεία του νέου ασφαλιστικού, διαπιστώνει κανείς άμεσα τις μεγάλες τομές και την καθολική προστασία των ασφαλισμένων , των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών και των ανθρώπων του μόχθου».

ΜΑΛΙΣΤΑ!

Γραφεί επίσης για απώλειες:

    «Απώλεια 3,5 δισ. ευρώ επειδή, από τις πρώτες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Σημίτη ένα μέρος από τα αποθεματικά (20%-23% αντίστοιχα), τζογάρονταν στο χρηματιστήριο, και χάθηκαν μαζί με την κατάρρευση του.
    «Δομημένα» ομόλογα. Περίοδος Καραμανλή. Τα Ταμεία έχασαν συνολικά 8,3 δισ. ευρώ από τα 18,7 δισ. ευρώ που ήταν τότε τα αποθεματικά τους. Και όσα αποθεματικά απέμειναν ληστεύτηκαν με το «κούρεμα» της 12ης Μαρτίου 2012.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έφερναν νόμους που υπονόμευαν και τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το 2014 τα ελλείμματα των Ταμείων ήταν 2 δισ. ευρώ παρά τις 11 συνεχόμενες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που είχαν προηγηθεί. Κατάφεραν και να αυξήσουν τα ελλείμματα και να τσακίσουν τις συντάξεις».

Ας Πάρουμε ότι όλα τα παραπάνω ως δεδομένο ότι όλα είναι αληθής. Σύνολο απωλειών: 20,5 Δις Απώλειες!

ΜΑΛΙΣΤΑ!
 Για να δούμε τα παρακάτω, αυτούς τους δεκατέσσερεις μήνες:

Καταθέσεις απώλεια -42 δισεκ. Ευρώ
Το ΑΕΠ μειώθηκε 1,5 δισεκ. στα 176 δισεκ.
Το ΤΧΣ έχασε 39 δισεκ. ευρώ σε κεφάλαιο και funding gap 
Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να συρθεί σε τρίτο μνημόνιο και νέο δάνειο 86 δισεκ.
Τα NPLs και NPEs των τραπεζών εκτινάχθηκαν στα 115,5 δισεκ.
Επιβλήθηκαν capital controls από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ΕΚΤ 
Η συνολική αρνητική επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε 14 μήνες στην οικονομία είναι περίπου 100 δισεκ. ευρώ. 
Η πρώτη φορά Αριστερά κόστισε περίπου 100 δισεκ. ευρώ.... 

Λογικά είναι λίγο παραπάνω από 20,5 Δις και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα!

Πάμε Παρακάτω αναφέρει και τα κατορθώματα του Ασφαλιστικού. Για να τα εξετάσουμε ένα-ένα:
«Τι καταφέραμε»
    «Δώσαμε εθνική μάχη και κερδίσαμε την εθνική σύνταξη. Βασικό εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης που δεν θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές αλλά αποκλειστικά από τη φορολογία για να γίνει αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων».

Καταργείται η κατώτερη σύνταξη, που μέχρι τώρα ήταν 486 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης και 4.500 ένσημα. Καθιερώνεται η εθνική σύνταξη, η οποία διαμορφώνεται στα 384 ευρώ, για όσους θα έχουν στο εξής από 20 έτη ασφάλισης και άνω. Για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με λιγότερα έτη, η εθνική σύνταξη θα είναι μικρότερη κατά 2% για κάθε έτος πριν από το 20ό.

   « Το νομοσχέδιο προστατεύει απόλυτα την συντριπτική πλειοψηφία και των σημερινών αλλά και των μελλοντικών συνταξιούχων αφού προβλέπει καλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης για σχεδόν όλες τις συντάξεις ως τα 1000 ευρώ μ.ό. εισοδήματος του εργασιακού βίου που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 87% των μισθωτών, το 90% περίπου των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών.
    Τα μεικτά εισοδήματα από συντάξεις έως 1.300 ευρώ έχουν προστατευθεί πλήρως, δηλαδή το 92,5% των σημερινών συνταξιούχων όπως είχαμε δεσμευτεί και καμία κύρια σύνταξη δεν θα περικοπεί».

Όταν ο υπουργός Εργασίας και ο πρωθυπουργός δήλωναν στη Βουλή ότι οι συντάξεις δεν πρόκειται να κοπούν ούτε κατά ένα ευρώ, ασφαλώς είχαν κατά νου ότι δεν πρόκειται να μειωθούν λόγω των ασφαλιστικών διατάξεων. Προφανώς δεν εννοούσαν τις φορολογικές διατάξεις οι οποίες κουρεύουν ακόμη και πολύ χαμηλές συντάξεις της τάξεως των 800-900 ευρώ. Ιδού λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί στους συνταξιούχους ανάλογα με τη σύνταξή τους:
Σύνταξη   Μείωση
500,0       0,0
583,3       0,0
666,7       0,0
750,0        6,7
833,3       16,7
916,7       16,7
1000,0      16,7
1083,3       10,9
1166,7       12,2
1250,0       13,4
1333,3       14,7
Πάμε παρακάτω, αναφέρει η ανακοίνωση:
«Προβλέπεται μεταβατική περίοδος για την αύξηση των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών για την κρίσιμη περίοδο των 5 πρώτων ετών του επαγγελματικού τους βίου. Ενώ για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια οι εισφορές θα καταβάλλονται κατά κύριο λόγο από τους εργοδότες, το 20% και μόνο το 6% από τους εργαζόμενους. Νέοι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα ως 12.000 ευρώ θα έχουν χαμηλότερες εισφορές».

Σε τριπλασιασμό οδηγούνται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών - αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το εισόδημά τους, ενώ οι μελλοντικές παροχές θα είναι μειωμένες.

Συγκεντρωτικά οι νέες εισφορές είναι:

Εισφορά 7% μισθωτών –εργοδοτών για το ΕΤΕΑΠ από 1.6.2016
Εισφορά 7% των αυτοαπασχολούμενων για το ΕΤΕΑμ από 1.6.2016
Εισφορά 20% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών και επιστημόνων από 1.1.2017
Εισφορά 14% επί του εισοδήματος των αγροτών από 1.1.2017
Εισφορά 6,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών υπέρ του ΕΟΠΥΥ
Εισφορά 7,1% επί των αποδοχών των μισθωτών υπέρ του ΕΟΠΥΥ
Εισφορά 6% στις κύριες συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ (ισχύει από 1.7.2015)
Εισφορά 6% στις επικουρικές συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ (ισχύει από 1.7.2015)

Το μεγαλύτερο βάρος καλούνται να καλύψουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι-καταστηματάρχες αλλά και επιστήμονες, οικονομολόγοι, δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί, με δραστικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μεγάλες -σε αρκετές περιπτώσεις- αυξήσεις εισφορών. Έτσι, εκτός από τις μειώσεις στις μελλοντικές συντάξεις, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα βρεθούν άμεσα μπροστά σε νέες, σημαντικές απώλειες εισοδημάτων.

Επίσης αφήσαμε για bonus την κόκκινη γραμμή το αφορολόγητο, συγκεκριμένα:

Νέο χαστούκι στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια φέρνει, η περαιτέρω συρρίκνωση του αφορολογήτου ορίου έως και τα 8.636 ευρώ σε συνάρτηση με τον αριθμό των τέκνων που βαρύνουν τον φορολογούμενο, όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε τα περασμένα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Με τις τελευταίες αλλαγές στο αφορολόγητο, το μάρμαρο πληρώνουν όσοι έχουν λιγότερα από δύο παιδιά. Με βάση τα νέα δεδομένα της τροπολογίας σε εισόδημα 10.000 ευρώ αναλογεί επιπλέον φόρος:
• 300 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος δεν έχει παιδιά
• 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος έχει ένα παιδί
• 200 ευρώ, για δύο παιδιά και
• 100 ευρώ για φορολογούμενο με τρία παιδιά
Τελειώνοντας μην ξεχάσουμε τους έμμεσους φόρους:
Δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, με το οποίο αυξάνονται οι περισσότεροι έμμεσοι φόροι που ισχύουν σήμερα. Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, αλκοόλ, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιληφθούν στο δεύτερο νομοσχέδιο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
ΜΑΛΙΣΤΑ!
Εδώ να τονίσω ότι η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει με την παρακάτω έκφραση:

«Γυρίζουμε σελίδα και δίνουμε την ελπίδα στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.»
NO COMMENTS.
Σέντρα αυτοί, Γκολ εμείς, άντε γεια επιχειρείν, ελληνική οικονομία και δημιουργικέ έλληνα πολίτη!
Με τα θλίψης.
Ανέστης Αντωνιάδης!
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال