Έκρυβε 65 σάκους με ακατάλληλα όστρακα στο φορτηγάκι του - "Λαβράκι" στην Κομοτηνή

Έκρυβε 65 σάκους με ακατάλληλα όστρακα στο φορτηγάκι του - "Λαβράκι" στην Κομοτηνή


Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη και συλλήψεις ημεδαπών

Χίλια τριακόσια τριάντα (1.330) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος εξ αυτών υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 48χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της Επαρχιακής οδού, πλησίον του κόμβου Μέστης, με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, Φ.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, ο οποίος μετέφερε εξήντα πέντε (65) σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους χιλίων τριακοσίων τριάντα (1.330) κιλών.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω ΦΙ.Χ. όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους ''αχιβάδα'' (Ruditapes decussatus), μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Φ.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال