Γιατί τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών;

Γιατί τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών;


Μία νέα μελέτη αναφέρει ότι οι νέοι με διαβήτη οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου είναι πολύ πιθανό να έχουν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η ομάδα μελέτης της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας , υπέβαλε ερωτήματα σε παιδιά και εφήβους σχετικά με τη παρουσία ενός κατοικίδιου ζώου στο σπίτι τους και με τις τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που παρατηρούσαν κατά τη περίοδο αυτή. Οι ερευνητές έκαναν μία διάκριση μεταξύ των παιδιών που αγαπούσαν τα ζώα και τα είχαν για συντροφιά τους και των παιδιών που φρόντιζαν ενεργά το κατοικίδιο ζώο μέσα στην οικογένεια.

Οι μελετητές πιστεύουν ότι η ρουτίνα του νοικοκυριού και το αίσθημα ευθύνης που δημιουργείται μέσα απο τη φροντίδα ενός ζώου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι δύσκολος για τα περισσότερα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 ειδικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας , όμως μέσω της συμβίωσης τους με ένα κατοικίδιο μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα καλύτερα.
Πηγή: boro.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال