Ο έφηβος που ζει χωρίς αναμνήσεις - Ξεχνάει ό,τι του συμβαίνει σε 24 ώρες

Ο έφηβος που ζει χωρίς αναμνήσεις - Ξεχνάει ό,τι του συμβαίνει σε 24 ώρες


Από ανά φρικτό είδος αμνησίας πάσχει ένας 17χρονος στην Υόρκη.

Τα ονόματα των φίλων του είναι ένα μυστήριο, αδυνατεί να απαντήσει πότε έχει γενέθλια ή που πήγε σχολείο. Ο Sam Tai χάνει τη μνήμη του κάθε νύχτα και δε μπορεί να θυμηθεί τι μουσική του αρέσει, ποια είναι τα αγαπημένα του βιβλία, ούτε θυμάται ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο 17χρονος, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, υπέστη μία εγκεφαλική βλάβη, έπειτα από έναν τραυματισμό που είχε ενώ έπαιζε rugby. Αμέσως μετά τον αγώνα ο Sam εξετάστηκε από γιατρούς, οι οποίοι τον βρήκαν καλά. Λίγες ώρες μετά, αφού είχε κοιμηθεί, ξύπνησε δίπλα στην κοπέλα του, τη 18χρονη Ellie Watson, στην οποία άρχισε να φωνάζει «Ποια είσαι; Γιατί είσαι στο κρεβάτι μου;». Στο νοσοκομείο οι εξετάσεις ήταν και πάλι καλές, από τότε όμως η μνήμη του δεν επανήλθε. Οι γονείς του δεν ξέρουν αν θα επανέλθει ποτέ.

Ο Sam δε μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το παρελθόν και ξεχνά ότι ζει μέσα στην ημέρα σε 24 ώρες. «Κάθε πρωί του λέω ότι έχει έναν αδερφό, παίκτη του rugby. Την επόμενη μέρα το ξεχνάει», λέει η μητέρα του, Jane.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για τα αίτια που προκάλεσαν αμνησία στον Sam, παρά τις τακτικές εξετάσεις του.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال