Στην Ξάνθη κατευθυνόταν το όχημα του ΟΣΕ που ενεπλάκη στην τραγωδία στις Σέρρες

Στην Ξάνθη κατευθυνόταν το όχημα του ΟΣΕ που ενεπλάκη στην τραγωδία στις Σέρρες


-Οι δύο εργάτες, υπάλληλοι του Οργανισμού, ηλικίας 58 και 60 χρόνων, που επέβαιναν στο Unimog σκοτώθηκαν ακαριαία
-Ερωτηματικά για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στις Σέρρες

Αυτοκινούμενο όχημα του ΟΣΕ που κατευθύνονταν προς την Ξάνθη για να εκτελέσει έργα συντήρησης της γραμμής, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο όχημα τύπου Unimog, επίσης του ΟΣΕ, που ψέκαζε τα χόρτα εκατέρωθεν στις ράγες. Οι δύο εργάτες, υπάλληλοι του Οργανισμού, ηλικίας 58 και 60 χρόνων, που επέβαιναν στο Unimog σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο μηχανοδηγός του πρώτου οχήματος, ο οποίος υπέστη σοκ και χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη, ενώ καλά στην υγεία του είναι ο δεύτερος μηχανοδηγός, όπως και ένας ακόμη αγρότης του ψεκαστικού.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ερωτηματικά ωστόσο υπάρχουν για το πώς επιτράπηκε σε δύο οχήματα του ΟΣΕ να κυκλοφορούν στο ίδιο ρεύμα (κατεύθυνση προς τη Δράμα) και σε κοντινή απόσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν, έξω από το χωριό Χρυσό, υπάρχει καμπύλη της γραμμής και ο μηχανοδηγός του δεύτερου οχήματος δεν αντιλήφθηκε το πρώτο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του. Μηχανοδηγοί του ΟΣΕ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να μην είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη άλλου οχήματος, έτσι ανέπτυξε ταχύτητα και όταν βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το Unimog ήταν πλέον αργά. Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να ακινητοποιήσει το όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε με ταχύτητα πάνω στο προπορευόμενο ψεκαστικό.«Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την οικογένεια του ΟΣΕ. Οι συνθήκες θα διερευνηθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου προκύψουν», δήλωσε στο «Έθνος», ο προϊστάμενος της υπηρεσίας υποστήριξης κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Τούρτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι, όταν μία Μπουρέζα ΑΥ4 προσέκρουσε στο Unimog. Οι δύο εργάτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν στο πίσω μέρος του οχήματος και ράντιζαν τα χόρτα, τα οποία πρέπει να ξεραθούν γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τους σπινθήρες των συρμών.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και τεχνικό κλιμάκιο του ΟΣΕ, για συνδρομή και διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

Το Μεγαλοχώρι Σερρών έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς από εκεί καταγόταν ο 58χρονος Η. Μπ., που ήταν υποψήφιος με την παράταξη της ΔΑΚΕ στις σημερινές εκλογές του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, ενώ ο 60χρονος Ι. Μ. από το χωριό Δήμητρα βρισκόταν λίγο πριν την συνταξιοδότηση.

Η διοίκηση του Συνδέσμου συνεδρίασε για το ενδεχόμενο αναβολής της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, όπως όμως μας είπε ο πρόεδρος, Νίκος Λάζου «κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, γιατί πρέπει να βρεθούν εκ νέου ημερομηνίες, να ενημερωθεί το Πρωτοδικείο και όλοι οι συνάδερφοι σε όλη τη βόρεια Ελλάδα».
ethnos.gr – Μαρία Ριτζαλέου
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال