Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προσπάθησαν να σπρώξουν πλαστά χαρτονομίσματα στην Θράκη – Έκρυβαν πάνω από 2.000 ευρώ!

Κοινοποίηση


-Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων
-Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 21 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (30-5-2016) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, ύστερα από καταγγελία ότι δύο άγνωστα άτομα, επιχειρούν να διαθέσουν πλαστά χαρτονομίσματα σε καταστήματα Ορεστιάδας, οι αστυνομικοί ενήργησαν επιστάμενες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 19 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
 1 μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών
 1 γκλοπ
 1 κουκούλα ( full face )
 2 κινητά τηλέφωνα
 το χρηματικό ποσό των 193 ευρώ
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δράστες, την ίδια ημέρα, μετέβησαν σε δύο επιχειρήσεις, στην πόλη της Ορεστιάδας, όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες τους, πραγματοποιώντας αγορές με δύο (2) πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) πλαστά χαρτονομίσματα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους.
Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό, το οποίο αποκόμισαν οι δύο (2) δράστες από τις παραπάνω απάτες, αποδόθηκε στους δικαιούχους του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα