Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούλιαξε το Φανάρι – Δεν έπεφτε καρφίτσα στο 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Φαναρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση



3 μέρες, 8 καλλιτέχνες και συγκροτήματα, περισσότερες από 15 ώρες ζωντανής ερμηνείας, σχεδόν 6000 κόσμος … Το 1ο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Φαναρίου σε αριθμούς.

Το πρώτο τριήμερο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Φαναρίου έριξε αυλαία τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ήτοι με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου παρέα με τη μουσική του συνοδοιπόρο τα τελευταία χρόνια Ματούλα Ζαμάνη, επί σκηνής.
Η πιο «δυνατή» μουσικά βραδιά, για τους «εραστές» του είδους, καθώς του Θανάση και της Ματούλας προηγήθηκε ο επίσης μοναδικός Γιάννης Αγγελάκας με την καινούργια του μπάντα, o οποίος μεταξύ «αιρετικών», «ευγνωμοσύνης» και «ψυχής βαθιάς» μας καθοδήγησε στον δρόμο για την «γελαστή ανηφόρα».

Το ωραιότερο τελείωμα σε μία διοργάνωση η οποία πέτυχε εξ ολοκλήρου τους στόχους της, που όπως εξήγησε επί σκηνής την πρώτη μέρα αυτού η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου και επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, δεν ήταν άλλη από την περαιτέρω ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής σε όσους ήδη την γνωρίζουν, την «ανακάλυψή» της από πλευράς όσων μέχρι σήμερα δεν την γνώριζαν και φυσικά την ενεργοποίηση και του ντόπιου πληθυσμού και των όσων ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτή.
«Αποδείχθηκε στην πράξη αυτό που λέω πάντα, ότι η συλλογική δουλειά είναι αυτή που δίνει προστιθέμενη αξία στα πράγματα»

«Το χρωστούμε στο Φανάρι, στον κόσμο μας και στους εαυτούς μας, ως δήμος» τόνισε ο κ. Πετρίδης χαρακτηριστικά, ο οποίος δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής» θέλησε να ευχαριστήσει το σύνολο των συντελεστών της προσπάθειας αυτής αλλά και όσους την στήριξαν είτε με την δουλειά τους είτε με την παρουσία τους. «Το φεστιβάλ δε θα πετύχαινε αν δεν υποστηριζόταν από τον κόσμο της Κομοτηνής, τόσο από τη νεολαία, όσο και από μεγαλύτερους, αν δε δούλευαν γι’ αυτό άνθρωποι του δήμου, είτε αιρετοί, είτε εργαζόμενοι και αν δεν το στήριζε και ο κόσμος του Φαναρίου, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Φανάρι, οι οποίοι πρέπει να ομολογήσω ότι συμμετείχαν σε αυτή την ιστορία ξεπερνώντας ακόμα και τις δικές μου προσδοκίες. Δεν θα πετύχαινε αν δεν το στηρίζατε εσείς, η πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας, αλλά και κόσμος από άλλες περιοχές, καθώς σύμφωνα με μία άτυπη έρευνα που κάναμε, σε σχέση με τον κόσμο που ήρθε, ήρθε κόσμος από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη». «Νομίζω ότι αποδείχθηκε στην πράξη αυτό που λέω πάντα, ότι η συλλογική δουλειά η οποία δεν ακουμπάει μονοσήμαντα την ευθύνη, την υποχρέωση της πολιτείας γενικότερα, και του δήμου ειδικότερα είναι αυτή που δίνει προστιθέμενη αξία στα πράγματα» συνέχισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «η επιτυχία, με όλες τις μικρές ατέλειες που μπορεί να προέκυψαν, και ήταν αναμενόμενες, για να έχουμε κάτι να βελτιώσουμε την επόμενη φορά, μας δεσμεύει έτσι ώστε του χρόνου να κάνουμε το ίδιο και κάτι ακόμα καλύτερο, κάνοντας το φεστιβάλ αυτό θεσμό».

Ο Γιάννης Χαρούλης και η …χαρά του αδιαχώρητου
Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ήτοι η Παρασκευή, ήταν και η πιο επιτυχημένη από άποψη επισκεψιμότητας, καθώς ο Γιάννης Χαρούλης με τους συνεργάτες τους, καθώς και οι Ξανθιώτες Cosmicray και οι Baildsa, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 3500 άτομα, που με την παρουσία τους δικαίωσαν την επιλογή των διοργανωτών. Μικρή παραφωνία, η οποία «ελήφθη υπ’ όψιν» όπως έγραψε σε σχετική της ανάρτηση η πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η χρονική καθυστέρηση που υπήρξε την πρώτη ημέρα στην εμφάνιση των καλλιτεχνών, η οποία και διορθώθηκε τις επόμενες δύο ημέρες της διοργάνωσης, με το πρόγραμμα να υλοποιείται ως ήταν προγραμματισμένο.
Και εντόπια, αλλά και πιο …λαϊκά
Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ «άνοιξε» με τους Κομοτηναίους «Δε μάρων φάιβ» επί σκηνής οι οποίοι την «παρέδωσαν» λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ στον αγαπημένο των νεαρών θεατών Δήμο Αναστασιάδη, ενώ λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ στην σκηνή ανέβηκε η Μελίνα Ασλανίδου, που αποτέλεσε και την πιο λαϊκή νότα της όλης διοργάνωσης.

Μία διοργάνωση η οποία πέραν των διοργανωτών έγινε πράξη χάρη στον προσωπικό μόχθο πολλών εθελοντών, που δούλεψαν για την επιτυχία της καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Μία διοργάνωση προϊόν συνεργασίας πολλών ανθρώπων, φορέων, και πολλών κομματιών της κοινωνίας, όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Κομοτηνής, όπως η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης και η τροχαία που συντέλεσαν τα μέγιστα για την ορθή και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, τον στρατό, το Λιμεναρχείο, αλλά και τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που ήταν παρόντες στο σύνολο της διοργάνωσης.
Το Φανάρι Festival κατάφερε να κάνει την καρδιά της Ροδόπης να χτυπά για ένα τριήμερο στο Φανάρι, με τους επισκέπτες να ανακαλύπτουν τόσο το μαγευτικό φυσικό τοπίο  αλλά και τη γραφικότητα του οικισμού, ο οποίος όπως και οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής, κατακλύστηκαν από κόσμο.
Πολλαπλασιαστικά λοιπόν τα οφέλη  της πρώτης αυτής διοργάνωσης, η οποία πέραν όλων των άλλων μας χάρισε και ένα τριήμερο αγαπημένων μουσικών και καλλιτεχνών, μικρών και μεγάλων, χαρίζοντάς μας στην πράξη αυτό που λέει και το όνομά του, την χαρά της διασκέδασης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα