Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θρήνος στο χωριό του 18χρονου από την Θράκη που σκοτώθηκε στο Μόναχο – Κηδεύτηκε σαν ήρωας

Κοινοποίηση


-Έφτασε την Τετάρτη η σωρός του άτυχου νέου στον Άρατο Κομοτηνή, απ’ όπου και κατάγεται 
-Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί είπαν το τελευταίο αντίο στον 18χρονο που έχασε τόσο άδοξα την ζωή του 
Σε βαρύ κλίμα πένθους κηδεύτηκε την Τετάρτη στον Άρατο Κομοτηνής ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε την ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, της Γερμανίας. 
Ο νεαρός μουσουλμάνος από την Θράκη συγκαταλέγεται στα θύματα που δολοφονήθηκαν στην Γερμανία με την είδηση του θανάτου του να σκορπά την θλίψη σε ολόκληρη την χώρα. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη ενώ σύσσωμοι οι κάτοικοι του χωριού Άρατος, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο 18χρονος, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν τιμώντας τον σαν ήρωα. 




Η σωρός του άτυχου νέου έφτασε στην Θράκη λίγο μετά το μεσημέρι από την Γερμανία ενώ στο πατρικό του σπίτι βρέθηκαν δεκάδες πολίτες, αλλά και πολιτικοί, για να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια τους. Υπενθυμίζεται ότι ο αδικοχαμένος νέος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει την αδελφή του. 
Τους γονείς του 18χρονου επισκέφτηκε για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του και ο Μητροπολίτης Κομοτηνής. 


Πως έπεσε νεκρός ο 18χρονος Χουσεΐν
Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, Έλληνας της Ροδόπης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ali David Sonboly. Πυροβολώντας αδιακρίτως, “τυφλωμένος” από το μίσος, ο Ιρανογερμανός δράστης σκότωσε εννέα αθώους ανθρώπους πριν τελικά αφαιρέσει και την δική του ζωή. Ο Χουσείν Νταϊτσίκ ήταν ένα από τα εννέα θύματα, με την προσωπική του ιστορία να συγκινεί.

Ο άτυχος 18χρονος κατάγονταν από το χωριό Άρατος της Ροδόπης και σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε γεννηθεί το 1999 και ζούσε στο Μόναχο μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του.

Σε λίγες μέρες θα πήγαινε στη Ροδόπη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουσείν Νταϊτσίκ βρέθηκε στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με την αδελφή του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωριό του, 15 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Ο Χουσεϊν ήταν ένα από τα τρίδυμα παιδιά της οικογένειας. Είχε έναν αδελφό και μια αδελφή που όπως προαναφέραμε κατάφερε να σώσει βάζοντας ασπίδα το σώμα του. Έτσι δέχτηκε τα πυρά του Ιρανογερμανού δράστη και κατέληξε νεκρός….



Τον περίμενε η γιαγιά…
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού του στη Ροδόπη, η γιαγιά του Χουσεϊν περίμενε πώς και πώς τα εγγόνια της που θα έρχονταν αυτή τη βδομάδα για διακοπές.

Όπως αναφέρει φίλος του πατέρα του Χουσεϊν η γιαγιά του, αγνοώντας το τραγικό παιχνίδι που είχε επιφυλάξει η μοίρα στην οικογένεια της, πήγε και ψώνισε φασολάκια για να τα μαγειρέψει επειδή “αρέσουν στα παιδιά”…

Γείτονες που τη συνάντησαν την μοιραία ημέρα δεν βρήκαν το κουράγιο να της πουν την οδυνηρή αλήθεια…

Ο βίαιος και πρόωρος θάνατος του 18χρονου νεαρού σκόρπισε στη θλίψη το χωριό της Δυτικής Θράκης ενώ οι άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα