Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τάξη, διαφάνεια και όχι ακρότητες για να διαφυλαχτούν οι κορυφαίοι θεσμοί της Ξάνθης

Κοινοποίηση


Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει: 
Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, οι οποίες διοργανώνονται από το κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης δίχως καμία επιχορήγηση από το Κράτος, αποτελούν αδιαμφισβήτητα θεσμό και σημείο αναφοράς πολιτισμού, δημιουργίας και εθελοντισμού ενώ συμβάλλουν με ένα μοναδικό τρόπο στην προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.
Η εθελοντική προσφορά των μελών των συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν ζωτικό πνεύμονα των θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι αξιέπαινη. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται είτε ως φοροδιαφεύγοντες, είτε ως επιχειρηματίες τη στιγμή που όλες οι εθελοντικές δράσεις τους προκύπτουν από τους σκοπούς των καταστατικών τους. Τα δε έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη του σκοπού τους, δεν αποτελούν αντικείμενο επιβολής φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 45 του Ν.4172/2013 όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο 1044/10-2-2015. Η τάξη και η διαφάνεια στην λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι το ζητούμενο, αλλά αποτελεί επιθυμία και πρακτική που εφαρμόζεται και από τους ίδιους τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Τα μέλη των συλλόγων είναι αξιέπαινα για την δραστηριότητα που αναπτύσσουν  καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους και με άλλες εκδηλώσεις οι οποίες συμβάλουν στην συνοχή του κοινωνικού ιστού. 
Οι πολίτες, φορείς και ειδικά ο επαγγελματικός και ο επιχειρηματικός κόσμος, που στην κυριολεξία «πληρώνουν το μάρμαρο» και έχουν «λυγίσει» από τα νέα φορολογικά μέτρα, στηρίζουν όχι μόνο τους κορυφαίους θεσμούς του Δήμου, αλλά και τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση οφείλουν, αλλά και λειτουργούν με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Οι πολίτες, οι φορείς, όλος ο εμπορικός και οι επιχειρηματικός κόσμος της Ξάνθης, αυτές τις λίγες ημέρες του χρόνου γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά για την Ξάνθη μας και στηρίζουμε έμπρακτα όχι μόνο τον θεσμό των Γιορτών Παλιάς Πόλης, αλλά και την δράση των πολιτιστικών συλλόγων διότι πέραν όλων των άλλων συμβάλλουν και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης του τόπου.
Ένα είναι βέβαιο, ότι η  λογική του ότι κινείται … φορολογείται δεν είναι η λύση. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα