Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αερολέσχη Ξάνθης αναλαμβάνει τους από αέρος εμβολιασμούς αλεπούδων για την λύσσα

Κοινοποίηση


Ξεκινούν οι από αέρος εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
Ξεκινούν τις επόμενες μέρες από την αερολέσχη της Ξάνθης, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι από αέρος εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, τα αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν πτήσεις για έξι – επτά ημέρες και θα καλύψουν περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενδεχομένως την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στη συνέχεια τα αεροσκάφη θα μετακινηθούν στην αερολέσχη Παναγίτσας Εδέσσης (περίπου στις 27 – 28  Οκτωβρίου) απ’ όπου θα επιχειρήσουν για 5-6 ημέρες καλύπτοντας τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Το επόμενο αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτό της Τερψιθέας Λάρισας (περίπου στις αρχές Νοεμβρίου) για περίπου 5 ημέρες απ’ όπου θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σχεδόν όλη η περιφερειακή ενότητα Πιερίας. Στα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσει η κάλυψη των περιοχών της  Περιφέρειας Ηπείρου και των δυτικών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από την αερολέσχη Αγρινίου, η οποία θα διαρκέσει περίπου 4 ημέρες. 
Η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι οι ρίψεις των εμβολιακών δολωμάτων θα γίνουν και στις επτά περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας όμως δεν θα διενεργηθούν σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.ά. Παράλληλα, υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων και συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την επαφή με τα εμβόλια – δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια.
Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο – δόλωμα συνιστά να μην το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.
Για περισσότερες πληροφορίες η Περιφέρεια παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα