Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον προστάτη της – Γιορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και στην Θράκη (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή, το απόγευμα της Τετάρτης (19-10-2015) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου 2016, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Ακολούθως, την ίδια ημέρα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρέστησαν Πολιτικές, Δικαστικές και Τοπικές Αρχές της περιοχής μας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας και η ποδοσφαιρική της ομάδα, εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, της ένωσης αποστράτων αστυνομικών και λοιπό αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και πολίτες της περιοχής.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Στην εθελοντική αυτή δράση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκε και το προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα