Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε το ζύγισμα με χαμόγελα στους παραγωγούς – Μέχρι τα 5,5 ευρώ θα πιάσει ο καπνός στην Θράκη

Κοινοποίηση


Όλα δείχνουν ότι οι φετινές τιμές για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης όπου ο καπνός αποτελεί συνήθως μονοκαλλιέργεια θα είναι καλές για τους αγρότες, ανάλογες της ποιότητας. 
Στις 11 Οκτωβρίου ξεκίνησε να ζυγίζει η πρώτη εταιρία καπνό στην Ροδόπη και συγκεκριμένα από την Πελεκητή μέχρι τον Μίσχο. Οι τιμές κυμαίνονται από 2,5 έως 3,5 ευρώ, για τα πρώτα χέρια, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεϊν στο www.ypaithros.gr. Οι καπνοπαραγωγοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την τιμή.
«H SOCOTAB είναι μια εταιρία που εδρεύει στην Βουλγαρία και τα καπνά πηγαίνουν κατευθείαν εκεί. Είναι από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές εταιρίες παγκοσμίως» λέει προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες περιμένουν τις εταιρίες Μισσιριάν, ΣΕΚΕ και Μιχαηλίδης.




Σταδιακά, στα επόμενα χέρια θα ανεβαίνει η τιμή και εκτιμάται ότι ο μέσος όρος θα είναι στα 5 με 5,5 ευρώ για τον εκλεκτό μπασμά της Ροδόπης, μεταφέρει στο www.ypaithros.gr ο καπνοπαραγωγός Καπουσούζ Χαλήλ, καθώς φέτος η πολύ καλή ποιότητα αύξησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών.
Ο Εσάτ Χουσεϊν εκπροσωπεί τα 10.500 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων 6.800 ενεργά, από τον Έβρο και την Ροδόπη και την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε στην εκδήλωση του νέου Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος.
Μαρία Αμπατζή / ypaithros.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα