Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Ήττα για την Ξάνθη στην πρεμιέρα του Κυπέλλου – Έχασε εκτός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Κοινοποίηση

Ήττα για την Xanthi FC στην πρεμιέρα των αγώνων κυπέλλου για τις ομάδες της Super League. Η ξανθιώτικη ομάδα έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα το μεσημέρι της Τετάρτης από το γκολ του Μαμπουλού στο 15ο λεπτό και μαζί με την Καλλονή δεν έχουν βαθμό μετά την 1η αγωνιστική της Β! Φάσης στον 4ο Όμιλο. Γιάννινα και Αγροτικός Αστέρας έχουν από 3 πόντους. Στο παιχνίδι των «Ζωσιμάδων» σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι από το γκολ στο α’ μέρος πήραν το προβάδισμα και το κράτησαν μέχρι και το τέλος του αγώνα, παρά την προσπάθεια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε πέναλτι με τον σκόρερ του στις καθυστερήσεις.
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, η σέντρα του Νιέτο στο 7’ απομακρύνθηκε από τον Πασχαλάκη. Στο 9’ το σουτ του Καρανίκα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 12’ ο Νιέτο προσπάθησε να επωφεληθεί από το λάθος γύρισμα αμυντικού, όμως ο Πασχαλάκης πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 14’ η κεφαλιά του αφύλακτου Σκόνδρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε άουτ. Στο 15’ ο Κούτρης μπήκε στην περιοχή της ξανθιώτικης ομάδας έκανε την πάσα στον Μαμπουλού που με σουτ σε πρώτο χρόνο άνοιξε το σκορ για το 1-0. Στο 35’ ο Ζάιρο μέσα από την περιοχή κι εκτός ισορροπίας σούταρε άουτ. Στο 39’ μεγάλη ευκαιρία έχασε η ξανθιώτικη ομάδα καθώς ο Χατζητερζόγλου μέσα από την περιοχή να σουτάρει άουτ. Στο 40’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το μακρινό φαλτσαριστό φάουλ του Κοζορώνη και στο 41’ είχε νέα καλή επέμβαση σε κόρνερ μετά την κεφαλιά του Μπέριου.
Στο 48’ το σουτ του Ορφανίδη πέρασε άουτ και στο 54’ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Σκόνδρα. Στο 64’ ο Νιέτο έσπασε την μπάλα στην περιοχή, με τον Λάζιτς να κάνει το δυνατό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη και στην επαναφορά η προσπάθεια του Τριάδη μετατράπηκε σε κόρνερ μετά την κόντρα σε αμυντικό σε ένα δεύτερο ημίχρονο με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά μένοντας μακριά από τις πολλές ευκαιρίες και το γκολ. Στο 90’ ο Κόντε κέρδισε το πέναλτι από τον Χατζητερζόγλου και ο Μαμπουλού αστόχησε στην εκτέλεσή του.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους κ.κ. Αλέξανδρο Γρεβένη (ΕΠΣ Χαλκιδικής) – Ηλία Νατσιούλα (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Τζοβάρας της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν κατά σειρά οι: Κούτρης, Μπαξεβανίδης, Γιουνές, Παπαγεωργίου, Ναδάλες, Σκόνδρας.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης (73’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (60’ Γιάκος), Ζάιρο (80’ Κόντε), Μαμπουλού.
XANTHI FC Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (65΄Καμαρά), Νιέτο (65’ Νιέτο), Ράνος, Τριάδης, Λάζιτς, Ορφανίδης Π. (65’ Ντε Λούκας)
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα