Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφέθηκε ελεύθερος ο 24χρονος από την ορεινή Ξάνθη που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Κοινοποίηση

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 24χρονος από την ορεινή Ξάνθη που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο νεαρός απολογήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. 
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος συνελήφθη μετά από έφοδο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στο σπίτι του, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.
Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη μιας και οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και αναζητούνται οι παραλήπτες του πορνογραφικού υλικού, ενώ ο 24χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. 
Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας 
Όλα ξεκίνησαν όταν διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά, μεταξύ άλλων, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, την Τετάρτη (09-10-2016), σε οικία του 24χρονου στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω o 24χρονος να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6.000) αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.
Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη (8) έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά (6) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,(3) σκληροί δίσκοι και (3) συσκευές αποθήκευσης USB.
Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα