Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαθρέμπορος χρυσού συνελήφθη στους Κήπους – Εντοπίστηκε με ράβδους αξίας 120.000 ευρώ

Κοινοποίηση


Μεταφορά λαθραίου χρυσού αποκάλυψαν τελωνειακοί των Κήπων Έβρου. 

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28-11-2016, οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια επιχειρησιακού σχεδίου του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα. 
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εκεί εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές σαραντάχρονου χρυσοχόου, Σκοπιανικής καταγωγής, πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εβδομήντα πέντε γραμμαρίων (4.075 Kgr) και 14 χρυσές Λίρες Αγγλίας.
Για το χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του. Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται  περίπου στις  120.000 ευρώ.
Παράλληλα ο ανωτέρω είχε και 21.000 ευρώ μετρητά για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε  πρόστιμο περίπου, 65.000 ευρώ ενώ για το χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη Τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.  Στα πλαίσια του ανωτέρω επιχειρησιακού, βεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις παραβάσεις σχετικές με λαθρεμπορία καπνικών – εμπορευμάτων και αδήλωτων μετρητών, και εισπράχθηκαν πρόστιμα 15.000 € περίπου.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα