Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη πολλοί Βούλγαροι για να ψωνίζουν φθηνότερα και καλύτερα φάρμακα και τρόφιμα!

Κοινοποίηση

Tο οδοιπορικό της βουλγαρικής ιστοσελίδας marica.bg αποκάλυψε το ολοένα και μεγαλύτερο διασυνοριακό εμπόριο που πραγματοποιείται στην περιοχή της Αν.Μακεδονίας και Θράκης από την ώρα που άνοιξαν οι νέοι μεθοριακοί σταθμοί.
Στην ιστοσελίδα και στην δημοσιογράφο Πέτια Γκαιντάροβα μίλησε συνταξιούχος από χωριό της περιοχής του Σμόλιαν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ενώ στην άρχη ταξίδευε μόνος του για να ψωνίσει από την Ξάνθη σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει και παραγγελίες από συγχωριανούς στους οποίους δεν μπορεί να αρνηθεί!
Τα ελληνικά φάρμακα είναι πολύ καλύτερα από τα βουλγαρικά και πολύ φθηνότερα λέει ο συνταξιούχος Μιχαήλ!
Η ελληνικής παραγωγής παρακεταμόλη είναι πολύ καλύτερη από την βουλγαρική ενώ φάρμακο για το ουρικό οξύ που στην Βουλγαρία έχει 35 ευρώ στην Ελλάδα μόνο 1,4 συνεχίζει.
Μου παραγγέλνουν ακόμη φάρμακα για την γαστρίτιδα,την κολίτιδα,τα έλκη, αλοιφές  για πόνους κ.λ.π που είναι πιο αποτελεσματικά ενώ περιζήτητο είναι το επονομαζόμενο από τους Βούλγαρους ΄΄χρυσό χάπι΄΄-ένα παυσίπονο-που είναι πολύ καλύτερο από το ανάλογο βουλγάρικο αλλά και φθηνότερο στην Ελλάδα καταλήγει!
Όμως το ρεπορτάζ αποκάλυψε και μια άλλη πτυχή του διασυνοριακού εμπορίου!
Εντυπωσιασμένοι και από τα τρόφιμα οι Βούλγαροι
Οι Βούλγαροι είναι εντυπωσιάσμένοι από το ό,τι οι Έλληνες παρ΄ότι καπνίζουν πολύ δεν αρρωσταίνουν από το τσιγάρο τόσο όσο οι Βούλγαροι και ρίχνουν την …ευθύνη και στα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα!
Έτσι από τα τρόφιμα που ζητούν όλοένα και περισσότερο στην Ελλάδα είναι το ελαιόλαδο, ποιοτικά κρέατα καθώς και ψάρια!
Παρ΄ότι οι συντάξεις στην Βουλγαρία είναι μικρές (σ.σ 82 ευρώ η κατώτατη,172 ευρώ η μέση,456 ευρώ η ανωτατη) όσο μπορούμε αγοράζουμε ελληνικό λάδι και τρόφιμα λέει ο συνταξιούχος!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα στα χωριά της Ξάνθης πωλούνται στους βούλγαρους χωριάτικα κοτόπουλα με μόνο 3 ευρώ  το ένα συνεχίζει το ρεπορτάζ και τα οποία οι βούλγαροι θεωρούν αξεπέραστης ποιότητας.
Τέλος οι Βούλγαροι είναι εντυπωσιασμένοι και από τα ελληνικά απορρυπαντικά τα οποία θεωρούν πολύ καλύτερα για το καθάρισμα από τα βουλγάρικα!




Όμως το άνοιγμα των συνοριακών σταθμων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη επέτρεψε και στους έλληνες να ταξιδέυουν για ψώνια και υπηρεσίες στην Βουλγαρία!
Οι έλληνες όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης Ζλάτογκραντ επισκέπτονται την πόλη για ψωνίσουν διάφορα οικοδομικά υλικά, αλουμίνια , ρούχα, παπούτσια, να επισκεφθούν οδοντιάτρους αλλά και για να φουλάρουν με φθηνότερα καύσιμα.
Εντύπωση, επίσης έκανε στους γείτονες ο τρόπος με τον οποίον συμπατριώτες μας ρωτούσαν που θα βρουν …άλλου είδους διασκέδαση!
”Μας ζήτησαν κάποιοι Έλληνες …γλυκιά διασκέδαση και εμείς καταλάβαμε ζαχαροπλαστεία” λένε κάτοικοι του Ζλάτογκραντ γελώντας.
Μετά καταλάβαμε ότι έψαχναν οίκους ανοχής με αποτέλεσμα η ζήτηση να …αναβαθμίσει το μοναδικό ερωτικό κλαμπ της περιοχής που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Ζλάτογκραντ!
newpost.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα