Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδύναμα μαλλιά; Το απόλυτο τρικ για να τα τονώσετε!

Κοινοποίηση


Εάν τελευταία τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη και τον όγκο τους και πέφτουν με γοργό ρυθμό, μπορείτε να τα… επαναφέρετε στην τάξη υιοθετώντας μια απλή συνήθεια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικά λεπτά μασάζ στο κρανίο καθημερινά προωθούν την ανάπτυξη της τρίχας, καθώς οι μαλάξεις ενισχύουν τη ροή αίματος προς τους θύλακες.
Η αποτελεσματικότητα του μασάζ στο κρανίο επιβεβαιώνεται από μελέτη Ιαπώνων ερευνητών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο ενισχύεται η ανάπτυξη της τρίχας αλλά παράλληλα μειώνεται η δραστηριότητα των γονιδίων που ευθύνονται για την τριχόπτωση και τη φλεγμονή στους θύλακες. Μόλις τέσσερα λεπτά μασάζ την ημέρα αρκούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα μαλλιά να γίνουν πιο πλούσια.
Μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Physical Therapy Science, υπέδειξε ότι το μασάζ στο κρανίο είναι επίσης καλή τακτική αντιμετώπισης του στρες, ενός παράγοντα που είναι γνωστό ότι επιδεινώνει την τριχόπτωση.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το μασάζ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα βοηθά να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες, της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού.
Μπορείτε να κάνετε το μασάζ στο κρανίο είτε την ώρα που λούζεστε είτε σε στεγνά μαλλιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Βάλτε λίγη χαλαρωτική μουσική και χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να τρίψετε απαλά τα μαλλιά στη ρίζα τους για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο ή ειδικό ορό, όμως μπορείτε να επωφεληθείτε από την αρωματοθεραπευτική δράση της λεβάντας, του ευκάλυπτου ή της μέντας.
Πηγή: onmed.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα