Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τρελαίνει κόσμο αυτή η Ξάνθη – Οι Ακρίτες πέρασαν με το εμφατικό 4-0 και από τη Βέροια

Κοινοποίηση

Την ξέφρενη πορεία της συνέχισε η Ξάνθη. Οι Ακρίτες πέρασαν με το εμφατικό 4-0 από τη Βέροια, έφτασαν τα 10 σερί ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν -προσωρινά- δεύτεροι. Χατ-τρικ ο Γιουνές! 
Ξάνθη, πόσα θες να μας τρελάνεις; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στη Βέροια, διαλύοντας με 4-0 την τοπική ομάδα και έφτασε τα 10 σερί ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εικόνα διάλυσης από τους γηπεδούχους, που έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των Ακριτών. Χατ-τρικ ο τρομερός Γιουνές! 
Το ματς
Κάκιστος ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και το θέαμα να είναι τραγικό! Η Βέροια προσπαθούσε να απειλήσει, ωστόσο το έκανε μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν έβρισκαν στόχο. Στο 19ο λεπτό δε, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ και έκανε πιο εύκολο το έργο της. Ο Ντε Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Λισγάρας νίκησε άπαντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. 
Οι γηπεδούχοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να ψάξουν την ισοφάριση αλλά παρουσίαζαν για ακόμη μια φορά τραγική εικόνα. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από… τρεις πάσες, ενώ όσες φορές το έκαναν ήταν στην άμυνα. Γιατί από τη μέση και μπροστά, τίποτα! Μηδέν φάσεις και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για… πλάκα! 
Ο Θωμάς Γράφας με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βίτι και Κάλβο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έπιασαν εν μέρει τόπο καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο η Βέροια κυριάρχησε και πίεσε την Ξάνθη με στημένες φάσεις. Είχε στο 56’ δε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Βίτι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να αστοχήσει! Και ότι δεν έκανε η «βασίλισσα», το έκαναν ένα λεπτό μετά οι Ακρίτες. 
Ο Βασιλακάκης προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, ο Καλί που τον μάρκαρε βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Θάνος υπέδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Γιουνές δευτερόλεπτα αργότερα έστειλε από τη μία μεριά τον Λόπεθ και τη μπάλα στην άλλη, κάνοντας το 2-0. Η Ξάνθη συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και πέτυχε ακόμη δύο τέρματα, μετατρέποντας τη νίκη τους σε θρίαμβο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιουνές που σκόραρε ακόμη δύο τέρματα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ! 
Στο 61’ ο Λινάρδος έκανε τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Βασιλακάκης και γυρίζοντας τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Τυνήσιο φορ που δεν μπορούσε να αστοχήσει από κοντά. Πέντε λεπτά μετά, ο Θάνος υπέδειξε ακόμη ένα πέναλτι σε πέσιμο του Τριάδη. Ωστόσο, αυτή τη φορά είχε άδικο καθώς ο Λόπεθ δεν βρήκε τον Έλληνα εξτρέμ! Ο Γιουνές που ανέλαβε, πάντως, και αυτή την εκτέλεση, νίκησε για Τρίτη φορά τον Ισπανό πορτιέρε της Βέροιας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. 
Η Βέροια παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, δεν μπορούσε καν να αντιδράσει και γλίτωσε στα εναπομείναντα λεπτά από τον διασυρμό, είτε από την αστοχία των Ακριτών είτε από τις επεμβάσεις του Λόπεθ! Με την ήττα τους αυτή, οι γηπεδούχοι μένουν στα πολύ χαμηλά… στρώματα της βαθμολογίας και η συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτούς. Από την άλλη, η Ξάνθη έφτασε τους 22 βαθμούς και βρίσκεται, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση! 
Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Βίτι), Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Κάλβο), Σαρπόνγκ, Καπετάνος. 
Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Παπαστεριανός, Μαυριάς, Μεληκιώτης, Δόρης. 
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Γουάλας, Καρασαλίδης, Λουσέρο, Τριάδης (74’ Σολτάνι), Καμαρά, Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γιουνές. 
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Π. Ορφανίδης. 
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών) 
Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Βέροιας 
Γιώργος Τσανάκας / sport-fm.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα