Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για τη Θεολογία

Κοινοποίηση

Το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανώλης Ανδρόνικος» διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 στην Ξάνθη.
Το Μαθητικό Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων με το με αρ. πρ. 628/20-12-2016 έγγραφό της. Το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και είναι μια καινοτόμος δράση που υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανώλης Ανδρόνικος» τα δύο τελευταία χρόνια (2014-2016), προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα μέσω της διεπιστημονικότητας και της διαθεματικής προσέγγισης, να αναζητήσουν ήθη και έθιμα συνυφασμένα και με τη θρησκεία τους, να μελετήσουν θέματα που άπτονται της επιστήμης, αλλά και της θρησκείας και να πάρουν θέση απέναντι σε κοινωνικά και άλλα προβλήματα εξετάζοντάς τα και υπό το χρίσμα της χριστιανικής ηθικής. 
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 και η προθεσμία κατάθεσης των εργασιών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα