Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στην Ξάνθη – Κλειστά στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία αύριο, Δευτέρα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι παράγοντες και σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή και τις προγνώσεις για τη Δευτέρα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και όχι τόσο στο χιόνι που υπάρχει στους ορεινούς οικισμούς και έχει αντιμετωπιστεί. Οι αρμόδιοι παράγοντες, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, έχουν αποφασίσει τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους, χωρίς καθυστέρηση.
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος της ορεινής Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, ο δήμος έχει ρίξει περίπου 100 τόνους αλάτι στο δίκτυο της αρμοδιότητάς του και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Απαιτείται, όμως, προσοχή από τους οδηγούς τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού, όπως και από τους γονείς που θα μετακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία.
Αντίστοιχα, προσοχή εφιστάται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξάνθης, κυρίως για τους οδηγούς που θα μετακινηθούν προς την ορεινή Σταυρούπολη, ενώ ηπιότερη εμφανίζεται η κατάσταση στους πεδινούς δήμους και απολύτως ομαλή στην πόλη της Ξάνθης.
Παράταση» των σχολικών διακοπών και στη Ροδόπη
Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.
Από την Τρίτη, 10-01-2017, τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα