"Κεραυνοί" του τουρκικού ΥΠΕΞ για τους οκτώ στρατιωτικούς - "Προστατεύετε πραξικοπηματίες"


- "Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, με κάθε νόμιμο μέσο, για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και την παρουσίαση τους ενώπιων της τουρκικής δικαιοσύνης"
- Αυτό τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση "κόλαφο" για την Ελλάδα στην οποία μιλά ξεκάθαρα για "επανεξέταση σχέσεων των δύο χωρών"!
- Αφορμή η απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ
- "Μύδροι" και από τουρκικά ΜΜΕ! Η Hurriyet χαακτηρίζει τους οκτώ "γκιουλενιστές" και φιλοξενεί δηλώσεις Τούρκου δικηγόρου που επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα!
- "Δεν κράτησε την υπόσχεσή του! Να σταματήσει να μιλά για το θέμα"!

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, πυροδότησε έναν... πόλεμο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας σε διπλωματικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο. Ήδη οι Τούρκοι εξέδωσαν εντάλματα συλλήψεων για τους οκτώ στρατιωτικούς, ωστόσο και το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια ανακοίνωση... φωτιά για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "To αίτημα μας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 κατά της Συνταγματικής Δημοκρατίας απορρίφθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που εμποδίζει την παραπομπή των ατόμων αυτών που είχαν ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε στόχο τη συνταγματική νομιμότητα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 248 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν δε 2.193 πολίτες, αλλά και απείλησαν τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιων της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης.

Με την απόφαση αυτή των ελληνικών αρχών που μέχρι σήμερα έχουν εμποδίσει να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν την Τουρκία, πρωτίστως των DHKP/C και PKK, είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος και γειτονική χώρα αποφεύγει να πράξει τα ελάχιστα απαραίτητα για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Η συμπεριφορά αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης οδηγεί στην παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων και την ατιμωρησία των εγκληματιών σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα που στο παρελθόν έχει βιώσει πραξικοπήματα, δυστυχώς με την απόφαση αυτή περιήλθε στη θέση μιας χώρας που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Τι γίνεται με την κράτηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών
Οι πρωτοβουλίες μας για την έκδοση των εγκληματιών και την παρουσίαση τους ενώπιων της τουρκικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν με κάθε νόμιμο μέσο. Οι επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία, και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, αυτής της απόφασης, που πιστεύουμε ότι ελήφθη με πολιτικά κριτήρια, θα αξιολογηθεί διεξοδικά".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Eurokinissi / newsit.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال