Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετά το χιόνι ήρθε ο ήλιος στην Ξάνθη – Προσοχή στους δρόμους κυρίως στο ορεινό δίκτυο

Κοινοποίηση

Με την πυκνή και ακατάπαυστη χιονόπτωση που έπληξε την Ξάνθη την Τετάρτη, έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος με την κακοκαιρία να υποχωρεί αισθητά την Πέμπτη. 
Ωστόσο οι Δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης αποφάσισαν το καθολικό κλείσιμο των σχολείων της περιοχής και για την Παρασκευή, προφανώς για καθαρά προληπτικούς λόγους μιας και τα χιόνια άρχισαν ήδη από το πρωί της Πέμπτης να λιώνουν. 
Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και έτσι αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων. 
Οι δρόμοι μέσα στην πόλη παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται απρόσκοπτα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στο επαρχιακό δίκτυο προς τον κάμπο. 
Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης είναι ανοιχτοί οι κεντρική δρόμοι και στην περιοχή Σταυρούπολης αλλά και προς τον Δήμο Μύκης και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο και η Πολιτική Προστασία ΑΜ-Θ και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης συνιστούν την χρήση αντιολισθηρών αλυσίδων από το πρώτο χιλιόμετρο δηλαδή αμέσως μετά την έξοδο από την Ξάνθη και όσοι μετακινηθούν προς την ορεινή περιοχή οπωσδήποτε να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους για χρήση οπού χρειαστεί, όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Κομοτηνής
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής της Ξάνθης τελευταίες μέρες και ήδη ο Δήμαρχος της Μύκης ο Τζεμήλ Κάπζα τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει το άνοιγμα των δρόμων προς της απομακρυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα