Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Κοινοποίηση


Το ωράριο λειτουργίας
Η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων φτάνει στο τέλος της με τους εμπόρους να κάνουν ταμείο για την κίνηση αυτών των ημέρων. Μέχρι στιγμής η κίνηση χαρακτηρίζεται υποτονική από τους καταστηματάρχες, κλίμα στο οποίο συνέβαλε και ο κακός καιρός. Έτσι ευελπιστούν ότι τις επόμενες ημέρες να «ρεφάρουν» και να μπουν χρήματα στα ταμεία τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα θα είναι  ανοιχτά αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.
Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων (15 Ιανουαρίου), οι καταστηματάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης.
Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που ξεκίνησαν στις 9 Ιανουαρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2016.
Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο. Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 «σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα