Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ οι θεραπευτές φυσικής αγωγής στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης παρέδωσαν την Τετάρτη οι θεραπευτές ειδικής αγωγής με τις αντιρρήσεις τους ως προς τις συμβάσεις που προωθεί ο οργανισμός. 
Η συνάντηση με τον προϊστάμενο αλλά και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον πρώτο να ακούει τις απόψεις των γονιών και των θεραπευτών ενώ όπως σημείωσε θα μεταφέρει το ψήφισμα στα ανώτερα κλιμάκια. 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 21/01/2017 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη συνάντηση και συζήτηση θεραπευτών από όλους τους κλάδους της Ειδικής Αγωγής του Νομού Ξάνθης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων για την επιβίωση του κλάδου και η ενημέρωση της κοινής γνώμης με αφορμή την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ σε σύναψη συμβάσεων.
Οι επιστήμονες των κλάδων της Ειδικής Αγωγής Ομόφωνα κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:
1) Διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος απόδοσης δαπάνης στους δικαιούχους της ειδικής αγωγής.
2) Διαβούλευση για επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας απόδοσης δαπάνης, αφού αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του 2017, η κατανομή των κονδυλίων για τις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής στους εκάστοτε δικαιούχους.
3) ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση, που η ΜΗ αποδοχή της αναπόφευκτα θα επιφέρει αντιπαράθεση μεταξύ θεραπευτών και οικογένειες των θεραπευόμενων, που με επιδέξιο και ύπουλο τρόπο προσπαθεί να προωθήσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα, υπολογίζοντας ΜΟΝΟ τον προϋπολογισμό του!
4) ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση που θέλει να εγκλωβίσει θεραπευτές και ασφαλισμένους-γονείς, σε οικονομική δυσπραγία, με μόνο στόχο τη μείωση των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ την οποία θα επωμιστούν θεραπευτές και γονείς.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα