Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επέστρεψε στις ήττες η Ξάνθη – Σκαλωσε στο Καραϊσκάκη με 2-0 από τον Ολυμπιακό

Κοινοποίηση

Η Xanthi FC γνώρισε την 2η ήττα της στα τελευταία 15 παιχνίδια πρωταθλήματος το βράδυ του Σαββάτου στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. 
Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 από το αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48’ και το γκολ του Μανθάτη στις καθυστερήσεις, με την ξανθιώτικη ομάδα παρά την καλή της προσπάθεια και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, να παραμένει στους 31 βαθμούς. 
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2’ το σουτ του Σεμπά πέρασε άουτ. Στο 10’ ο Ρέτσος απομάκρυνε προ του Γουάλας το φάουλ του Τριάδη και στην επόμενη φάση το πλασέ του Μπαξεβανίδη κατέληξε στα χέρια του Καπίνο.
Στο 13’ το φαλτσαριστό σουτ του Μάριν ήταν άστοχο. Στο 28΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μάριν στο πρώτο του των γηπεδούχων στο στόχο. Στο 32’ ο Βασιλακάκης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από πάσα του Λάζιτς βρέθηκε προ του Καπίνο αλλά το πλασέ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού. 
Άστοχο το εκτός ισορροπίας σουτ του Ιντέγε στο 40’. Στο 41’ μετά από σέντρα του Τριάδη και απόκρουση του Καπίνο, η μπάλα στρώθηκε στον Λουσέρο που έπιασε το δυνατό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα.
Στο 48’ η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Ξάνθη, όταν ο Σεμπά μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς με τα πόδια αλλά η μπάλα βρήκε στον Σβάρνα στην επαναφορά και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Το σουτ του Μάριν στο 52’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς. 
Στο 61΄Ζίβκοβιτς και Σβάρνας απέκρουσαν με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ανδρούτσου. Στο 65’ ο Μπαξεβανίδης πέρασε τον Σεμπά κι έκανε το δυνατό σουτ με τον Καπίνο να αποκρούει σε κόρνερ και στην εκτέλεσή του από τον Λουσέρο, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Καρασαλίδης από δύσκολη γωνία δεν πρόλαβε να κάνει την προσπάθεια. 
Στο 72’ την κεφαλιά του Ιντέγε που ήταν σε ελεγχόμενη θέση off side, μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 91’ ο Μανθάτης μετά από φάση διαρκείας με σουτ έκανε το 2-0. 
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με πρώτη βοηθό την κα. Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής) και δεύτερο βοηθό τον Ιωάννη Τουμπακάρη της ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα