Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολυθεματικό πάρκο ανοικτό η πανεπιστημιούπολη στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ο Αναπληρωτής Πρύτανη ΔΠΘ, Παντελής Μπότσαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής στάθηκε στην ολοκλήρωση του Αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ιδιοκατανάλωσης ισχύος 50kWp στην στέγη κτιρίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. Ο αυτόνομος Φ/Β σταθμός αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων ενσωμάτωσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα του Δ.Π.Θ. οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου REUNI. Το έργο υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και όταν ολοκληρωθούν οι εγκατaστάσεις γεωθερμίας, η ηλιοθερμία, προγραμματίζεται και μια μεγάλη ξενάγηση στο έργο πριν από την ημερομηνία ολοκλήρωσής του που είναι η 30 Απριλίου 2017.
Ο κ. Μπότσαρης ανέφερε και το όραμα της Διοίκησης του Πανεπιστημίου που δεν είναι άλλο από την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου-κέντρου ανοικτό προς την κοινωνία. Το πάρκο αυτό θα περιέχει όλες τις δομές του πανεπιστημίου, όπως καινοτομία, επιχειρηματικότητα, κόμβος μεταφοράς τεχνολογίας, οι οποίες θα είναι άμεσα προσβάσιμες σε οργανισμούς, επιχειρήσεις, επιμελητήρια, πολίτες. Μάλιστα θα υπάρχει και χώρος, όπου θα μπορεί να αναπτύσσεται διάλογος για την ανταλλαγή απόψεων και επίλυσης προβλημάτων για το όφελος και την πρόοδο της κοινωνίας.
ert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα