Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παυλόπουλος: Σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας η σωστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου

Κοινοποίηση

«Το σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας είναι η σωστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς λαούς», τόνισε από την ακριτική Ψέριμο, την οποία επισκέφθηκε για τον εορτασμό της 70ής επετείου της Ενσωμάτωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Η δήλωσή του έγινε από το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, στο οποίο ξεναγήθηκε και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Από την ακριτική Ψέριμο στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα στη γείτονα Τουρκία. Στέλνουμε το μήνυμα της ειλικρινούς φιλίας, της καλής γειτονίας, της συμπόρευσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και την καλούμε, μέσω της Ελλάδας, να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όπως ταιριάζει στον λαό της και όπως ταιριάζει στη Δημοκρατία της. Ταυτοχρόνως, όμως, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο στο σύνολό τους. Ιδίως τη Συνθήκη της Λωζάννης, την κυριαρχία, τα σύνορα και, βεβαίως, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, που είναι ταυτοχρόνως -αφού η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- σύνορα, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Χρόνια πολλά για την ημέρα και το τονίζω -για μία ακόμη φορά- σύμβολο της φιλίας μας είναι η ειλικρινής εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικούς και ειρηνικούς λαούς», πρόσθεσε.
Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, τον οικισμό της Ψερίμου, όπου ενημερώθηκε από τους κατοίκους του μικρού νησιού για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτό από Προεδρία της Δημοκρατίας
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα