Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίτημα του δήμου Σαμοθράκης για το τέλος επιτηδεύματος

Κοινοποίηση

Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Δήμος Σαμοθράκης σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος με το σκεπτικό ότι η Σαμοθράκη αποτελεί μεν τουριστικό προορισμό,  με πολύ μικρή ωστόσο  τουριστική περίοδο. 
Οι επαγγελματίες του νησιού με βάση το αρθρ. 31  Ν3986/2011 υποχρεούνται να καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος και οι επιχειρήσεις του νησιού αντιμετωπίζονται με ίδιους όρους όπως κάθε επιχείρηση, σε άλλη περιοχή, με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και κυρίως μεγαλύτερη  διάρκεια τουριστικής περιόδου ως αποτέλεσμα δημιουργείται μεγάλο οικονομικό πρόβλημα με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζει και το 1/3 των συνολικών εισπράξεων.
Ο Δήμος με αίτημα του ζητά την απάλειψη της υποχρέωσης καταβολής ή εφόσον αυτό είναι αδύνατον, δικαιότερη θα ήταν η καταβολή του 1/4 του σημερινού ποσού.
Την επιστολή του Δήμου υποστηρίζει θερμά το Επιμελητήριο Έβρου αποστέλλοντας αντίστοιχη επιστολή στα αρμόδια υπουργεία,  ενώ σχετική αναφορά κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής και ο Βουλευτής του Νομού Έβρου  Α.Δημοσχάκης. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα