Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στο δρόμο

Κοινοποίηση


Ανασφάλιστο κυκλοφορεί 1 στα 5 οχήματα στην Ελλάδα
Ανασφάλιστο είναι σχεδόν 1 στα 5 οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (πιθανότατα τα ανεπίσημα να είναι πολύ υψηλότερα), περίπου το 13% – 14% των οχημάτων στη χώρα μας είναι ανασφάλιστα.
«Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Μαργαρίτα Αντωνάκη.
Όπως υπενθυμίζει «το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο τον συνάνθρωπό του που μπορεί να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Αλλά και ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος υποβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά να κυκλοφορήσει ανασφάλιστος μπορεί να επηρεάσουν όλη του ζωή αν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το ηθικό βάρος από τον τραυματισμό ενός συνανθρώπου του, που στην ουσία τον αφήνει χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος, όσο και τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις για τον ίδιο, αλλά και τις ποινικές κυρώσεις»
«Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που μας απειλούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους», προσθέτει και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές των πολιτών σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλισή τους, αλλά παράλληλα εντείνει και τον ανταγωνισμό των ασφαλιστικών εταιριών, που προκειμένου να ανταποκριθούν στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσαρμόζουν τα προγράμματα και τις καλύψεις που προσφέρουν.
Η κ. Αντωνάκη αναφέρει επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων των ασφαλιστικών εταιριών και άμεσα αναμένεται η εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.
news.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα