Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ξάνθη γράφει μια καινούρια ιστορία επιτυχίας στο FIRST LEGO LEAGUE!

Κοινοποίηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ξάνθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 το FIRST LEGO LEAGUE, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός έρευνας και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με θέμα: «Animal Allies». Συνολικά συμμετείχαν 14 ομάδες παιδιών, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν περίπου τα 1.300 άτομα! Ιδιαίτερα καθοριστική ήταν και η προσφορά των 90 και πλέον εθελοντών.
Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό, φιλεκπαιδευτικό σωματείο eduACT και το Youth Lab Xanthi (πρώην Αμερικάνικη Γωνιά Ξάνθης), με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα.
Η αυλαία για το FIRST LEGO LEAGUE έπεσε με τη διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11-12 Μαρτίου 2017. Τρείς ομάδες από την Ξάνθη διακρίθηκαν και επέστρεψαν με κύπελλα και γνώση. Σε σύνολο 98 ομάδων οι TRT 13 και οι Robot Maniacs κέρδισαν το 2ο βραβείο για την κατηγορία core values-ομαδικότητα και το 2ο βραβείο καινοτομίας project αντίστοιχα, ενώ οι  Robo-Axion κατέκτησαν την 7η θέση ανάμεσα σε 98 ομάδες και το 1ο βραβείο στην κατηγορία core values.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συγχαίρει τα παιδιά της Ξάνθης που συμμετείχαν στις διοργανώσεις. Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον κατάφεραν με το ταλέντο τους και τη σκληρή δουλειά να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να κάνουν για ακόμη μια φορά την έκπληξη, να κάνουν γνωστή την Ξάνθη στο πανελλήνιο και εμάς όλους υπερήφανους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στα παιδιά, στους γονείς, αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα