Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα ελληνικά του Τσακαλώτου και η αλήθεια για τη Ζιραατ στη Θράκη

Κοινοποίηση

Η διεθνής ταύτιση του ονόματος “Μακεδονία” με τα Σκόπια, η αλήθεια για την τουρκική τράπεζα Ζιραάτ στη Θράκη και οι βουλευτές του “όχι” στην Τουρκία.

Τι θα γίνει μ’ αυτόν τον Τσακαλώτο; Οι Αλβανοί που έρχονται στην Ελλάδα, μαθαίνουν ελληνικά σε έξη μήνες. Ο Τσακαλώτος πόσες δεκαετίες χρειάζεται; Υποψιάζομαι ότι ο Τσίπρας μαθαίνει τα ελληνικά στον Τσακαλώτο [εξ ού και το αποτέλεσμα] κι αυτός τα εγγλέζικα στον Τσίπρα, που πρόσθεσε όμως το προλεταριακό στυλ.
Φωτογραφία της Καβάλας, η οποία απεικονίζει την χερσόνησο της Παναγίας, χρησιμοποιήθηκε από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Fly 4 Free για να διαφημίσει πτήσεις της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας Wizz Air προς τα Σκόπια! Δυστυχώς σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχει επικρατήσει, λόγω της ελλαδικής αβελτηρίας, η ταύτιση του ονόματος της Μακεδονίας με τα Σκόπια. Έτσι “έδωσαν” στους Σκοπιανούς την… Καβάλα!
«Δεν θα κάνουμε τα Σκόπια… Κύπρο». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του, λέγοντας ότι η ουσία της “αλβανικής πλατφόρμας” είναι να αλλάξει τη συνταγματική τάξη της χώρας. «Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα Σκόπια είναι μια πολυεθνική κοινωνία και έχουν ένα ενιαίο κράτος, θα μπορούσε να γίνει ένα διεθνικό κράτος. Συγκριτικά θα λέγαμε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει σαν την Κύπρο, μόνο η χώρα μας δεν είναι νησί».
Πού κολλάει ότι τα Σκόπια δεν είναι νησί, δεν το πολυκατάλαβα, αρκεί να καταλάβουν κάτω στο Κολωνάκι, ότι αν αφεθούν οι διαπραγματεύσεις μόνον στον Αναστασιάδη, η Κύπρος θα αποτελεί στο μέλλον παράδειγμα προς αποφυγή.
Δεν έχουμε στην Βουλή μόνον τους αδιάφορους για εθνικά θέματα, έχουμε και τους απέναντι, τους εκφοβίζοντες τον λαό χωρίς να προβούν σε στοιχειώδη έρευνα. Προ ημερών καταπέλτης ήταν στην αίθουσα βουλευτής για την πολιτική της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Θράκη, που τρώει τα ακίνητα των δανειοληπτών χριστιανών και μάλιστα προσφεύγουν σ’ αυτήν και στρατιωτικοί για δάνειο.
Για να τελειώνει αυτή η ιστορία [ελπίζω τουλάχιστον], προφανώς και η τουρκική τράπεζα θα ήθελε να παίξει το παιχνίδι της ΜΙΤ, αλλά οι συνθήκες δεν της το επιτρέπουν. Η τράπεζα μάλλον υπολειτουργεί, δεν μπορεί να κινηθεί έξω από τους κανόνες της αγοράς, ελέγχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας και δεν μπορεί να συγκεντρώσει αποταμιεύσεις [πού να τις βρει;].
Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα καμιά περίπτωση χριστιανού δανειολήπτη που να του πήρε το ακίνητο η τράπεζα. Στην Ρόδο μόνον, υπάρχει μια περίπτωση, που βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα χωράφι πέντε στρεμμάτων. Τα πραγματικά περιστατικά, για να ανησυχούμε, είναι πολλά, δεν χρειάζεται να προσθέτουμε και ανύπαρκτα.
Ο κακός χαμός γίνεται στην Τουρκία, εν αναμονή του δημοψηφίσματος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι βουλευτές του “όχι” δέχονται πέτρες και αυγά, με απαγορεύσεις των ομιλιών τους σε ημερήσια διάταξη. Το πιο απίθανο, το εκστόμισε ο Ερντογάν: Όσοι ψηφίσουν “όχι” να σκεφτούν ότι θα έχουν και… μεταφυσικό πρόβλημα. Δεν θα πάνε στον παράδεισο, δηλαδή. [Και οι καημένες 72 παρθένες, θα μείνουν ανικανοποίητες;]
voria.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα