Ξάνθη: Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με χρήση φωτοβολταϊκής ενέργειας στο Δ.Π.Θ.

Ξάνθη: Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με χρήση φωτοβολταϊκής ενέργειας στο Δ.Π.Θ.


Ολοκληρώνεται ο Αυτόνομος Αιολικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο οποίος εγκαθίσταται στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια Ξάνθης του Νομού Ξάνθης. Η ισχύς του Αυτόνομου Αιολικού σταθμού ανέρχεται στα 1kW και χρησιμοποιεί μικρή ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα, ελικοειδούς τύπου της V-AIR.
  
H μικρή ανεμογεννήτρια VisionAIR3, της V-AIR, αποτελεί μία τεχνολογικά, παραγωγικά, ποιοτικά και αισθητικά βέλτιστη ενεργειακή λύση και θα εξυπηρετεί τη φόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων τα οποία θα είναι τοποθετημένα κάτω από πέργκολα ειδικά κατασκευασμένη για τις θέσεις φόρτισης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.


Ο αιολικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο οποίος κατασκευάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο του έργου REUNI - «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας»,το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 €  ευρώ.

Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.
Πληροφορίες:
panmpots@pme.duth.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال