Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Καθαρά» τα δύο όπλα που βρέθηκαν μέσα στο τζαμί στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



«Καθαρά» είναι τα όπλα που είχαν βρεθεί σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα Ξάνθης στα τέλη Μαρτίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από τη έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. 
Για το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων έχει ενημερωθεί εγγράφως το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. 
Το πρωί της 28ης Μαρτίου, αστυνομικοί με πολιτικά είχαν εντοπίσει, στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Ηλιόπετρα, περίπου τριάντα σφαίρες και δύο πιστόλια, το ένα διαμετρήματος 9 χιλιοστών με σιγαστήρα και το δεύτερο διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Ηταν τοποθετημένα σε σακίδιο πλάτης που εντοπίστηκε σε κοινόχρηστο χώρο στο προαύλιο του τεμένους. 
Αφορμή για την έρευνα υπήρξε πληροφορία σύμφωνα με την οποία στο τζαμί του χωριού ήταν κρυμμένοι παράνομοι μετανάστες.

Μετά τον εντοπισμό του σακιδίου με τα όπλα, ο 47χρονος ιμάμης είχε συλληφθεί, ενώ είχε ακολουθήσει έρευνα στο σπίτι του, όπου είχε βρεθεί ένα μονόκαννο αεροβόλο. 

Τα κατασχεμένα όπλα και πυρομαχικά στάλθηκαν αρχικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση. Στην πορεία της έρευνας ωστόσο, τα πειστήρια στάλθηκαν στα κεντρικά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, προκειμένου να ελεγχθούν για δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα (DNA). 
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», να προκύψει οποιαδήποτε σύνδεσή τους με εγκληματικές ενέργειες. Για το αποτέλεσμα των εξετάσεων έχει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ενημερωθεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διεξάγει έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε θέσει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ. 
Δεσμοί ιμάμη – ψευτομουφτείας 
Την επομένη της σύλληψής του ο 47χρονος ιμάμης, που φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με την ψευτομουφτεία της Ξάνθης και το τουρκικό προξενείο της Θράκης, είχε οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για παροχή εξηγήσεων. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι τα όπλα που κατασχέθηκαν ήταν δικά του και είχε υποστήριξε ότι το τέμενος είναι ανοικτό όλο το 24ωρο καθώς και ότι η πρόσβαση στους χώρους του είναι ελεύθερη. 
Ο συνήγορος και ξάδελφος του ιμάμη Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «σκευωρία»: «Η αστυνομία βρήκε τα αντικείμενα σε σημείο που είναι προσβάσιμο στον καθένα», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους. Τελικά, ο ιμάμης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα