Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μετέφερε παράνομα 9 μετανάστες – Παράτησε το Ι.Χ. στην Ξάνθη και άρχισε να τρέχει

Κοινοποίηση

Συνελήφθη τη Δευτέρα (3-4-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του διακινητή.
Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. 
Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 25χρονο οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και  ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  
Στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και λίγο πιο κάτω, ο 25χρονος το ακινητοποίησε και συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι  δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.   
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα