Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο φυγόποινος που συνελήφθη στη Βουλγαρία

Κοινοποίηση


Έχει καταδικασθεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών
Η έκδοση του 57χρονου καταδικασμένου σε πολυετή ποινή κάθειρξης για λαθρεμπορία τσιγάρων, θα ζητηθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, μετά την πρόσφατη σύλληψή του στη Βουλγαρία από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας. Ήδη, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έκδοσής του στη χώρα μας προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, εναντίον του εκκρεμούν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και συνολική φυλάκιση 5 ετών για αδικήματα που συνδέονται με λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κ.ά.
Η σύλληψή του φυγόποινου Έλληνα φαίνεται ότι ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των διωκτικών Αρχών Ελλάδας -Βουλγαρίας, ενώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καθοριστική ήταν η συνδρομή του τμήματος αναζητήσεων προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την παροχή πληροφοριών στις βουλγαρικές Αρχές και τον αξιωματικό σύνδεσμο της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα, μέσω του εθνικού γραφείου SIRENE.
Ο 57χρονος δικηγόρος, που μαζί με τον γιατρό αδελφό του απασχόλησαν τις προηγούμενες 10ετίες τη Δικαιοσύνη για λαθρεμπορία τσιγάρων (αλλά και υγρών καυσίμων) και τα ονόματά τους εμφανίστηκαν στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές στη Σόφια, ενώ κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστή αστυνομική ταυτότητα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα