Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί υποβάθμισης του Λυκείου Σταυρούπολης

Κοινοποίηση

Η  με Αρ. Πρωτ. 26735/Δ2 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2017-2018, μετατροπής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης και η λειτουργία των δύο σχολείων με έναν διευθυντή εδράζεται στις διατάξεις του νόμου 1566/1985. 
Σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 3 ορίζεται ότι «Γενικά λύκεια με μαθητές λιγότερους από πενήντα (50) μπορεί να μετατρέπονται, με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε τάξεις λυκείου». Το Λύκειο Σταυρούπολης, επομένως, σύμφωνα με τον νόμο, που εφαρμόζεται από το 1985, θα λειτουργήσει με λυκειακές τάξεις μαζί με το Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Παράλληλα, είναι ψευδές το γεγονός ότι το σχολείο θα πάψει να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς, εφόσον υπάρχουν μαθητές υποψήφιοι των Πανελληνίων, θα εξεταστούν στο σχολείο τους. 
Όλα αυτά, φυσικά, καμία σχέση δεν έχουν με τις κινδυνολογίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης, διότι το Λύκειο της Σταυρούπολης δεν καταργείται, ούτε  υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου, οι παροχές στην εκπαίδευση προς τους μαθητές είναι ακριβώς οι ίδιες στις Λυκειακές τάξεις, δηλαδή το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όλες τις ειδικότητες.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα